• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Nisam samo turista

Pilot Renoa, Fernando Alonso smatra da u predstojećoj sezoni njegov tim, kao i BMW i Tojota mogu ugroziti neprikosnoveni dvojac Meklaren-Ferari.

 Alonso: Nisam samo turista  Izvor: MONDO

Vozač Renoa, Fernando Alonso, izjavio je da su se po kvalitetu u Formuli 1 izdvojila tri ili četiri tima i da se za titulu najbolje ekipe u predstojećoj sezoni neće boriti samo Meklaren i Ferari.

"Rezultati koje su na testiranjima postigli Ferari i BMW su u ovom trenutku bolji od naših. Takođe, postoje tri ili četiri tima koji su se izdvojili po kvalitetu. Mislim da su i Tojotina vozila brza", rekao je bivši dvostruki svjetski šampion Alonso novinarima u Španiji na stazi u Katalunji.

Španski vozač dodao je da je sezona u Formuli 1 duga i da su iznenađenja moguća, ali da se borba za šampionat neće svesti na samo na Meklaren i Ferari.

"Pobjeda na prvoj trci u Melburnu nije presudna, jer je prvenstvo veoma dugo. Napravljene su mnoge promjene u takmičenju i mislim da ovaj put o tituli šampiona neće odlučivati samo Meklaren i Ferari".

Sezona počinje 29. marta trkom u Melburnu, a titulu šampiona brani vozač Meklarena Luis Hamilton. Međutim, najmlađi šampion u istoriji Formule 1 na testovima uoči početka sezone nije ostvario najbolje rezultate.

Bivši tim Honde, koji se sada takmiči pod imenom Braun GP, ostvario je veoma dobre rezultate na prethodnim testiranjima. Vozač te ekipe Dženson Baton na testovima u srijedu ostvario je najbolje vrijeme, dok je Hamilton bio najsporiji.

Honda je u decembru saopštila da će povući sve svoje ekipe iz sporta, a direktor ekipe Ros Braun je preuzeo ekipu i postao novi vlasnik. Vozila ove sezone koriste Mercedesove motore, iste koje koristi i ekipa Meklarena.

Alonso, koji je prošle sezone pobijedio na dvije trke, rekao je da ne treba previše očekivati od Renoa, ali da je ekipa u boljoj poziciji nego prošle godine.

"Veći sam optimista nego prošle godine. Prošle sezone nisam previše vjerovao u uspjeh, a poslije prve dvije ili tri trke pomislio sam da ću do kraja šampionata biti samo turista. Sada ne zaostajemo mnogo za vodećim ekipama i situacija je mnogo bolja nego prošle sezone", rekao je Fernando Alonso.

(Beta, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC