• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Srbija je favorit u Sarajevu

Rukometni reprezentativac Srbije Momir Ilić smatra da su "orlovi" favoriti u dvomeču sa BiH u okviru kvalifikacija za EP 2010. godine u Austriji.

 Ilić: Srbija je favorit u Sarajevu Izvor: MONDO

Kapitena njemačkog Gumersbaha i trenutno trećeg strijelca Bundeslige jako raduje gostovanje 19. marta u Sarajevu.

"Nikada nisam igrao u ‘Skenderiji’, ali čuo sam da je jako dobra atmosfera i ambijent, gdje navijači prave jak pritisak na gostujuću ekipu. Mislim da imamo velike šanse. U svakom slučaju smo favoriti, ali i oni su jako dobra ekipa. Imaju dosta dobrih internacionalaca, poput Tahirovića, koji brani jako dobro u Gepingenu, Mirsada Terzića, pivotmena Toromanovića, Harmandića. Dugo godina su zajedno i na njihovom terenu biće jako neugodno. Bilo bi dobro da osvojimo barem tri boda. Sa sva četiri, Austrija je mnogo bliže", rekao je Ilić u intervjuu za "Balkan - Handball".

Prema njegovim riječima, na revanšu, koji je na programu nedelju dana kasnije u Nišu, navijači će nositi ekipu do pobjede.

"U Nišu se nikada nije postavljalo pitanje da li će biti hala puna, a sada pogotovo, poslije Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj. Znam sigurno da će biti šest hiljada ljudi na tribinama. Očekujem da nas publika nosi do pobjede. Sve o ‘Čairu’ je već rečeno. Da se ne ponavljamo... "

Dvadesetosmogodišnji lijevi bek adovoljan je učinkom izabranika Jovice Cvetkovića na Mundijalu, gdje je osvojeno osmo mjesto.

"Bilo je dobro. Zadovoljan sam rezultatom koji smo napravili poslije pauze na velikim takmičenjima, koju smo imali. Pokazalo se i neiskustvo, samim ti što nas nije bilo dugo na najvećim smotrama. Neke stvari u važnim momentima su nas koštale da napravimo veliki rezultat. Siguran sam da će na narednom takmičenju biti bolje i na sportskoj, i što se tiče te, tehničke strane. Treba nam još malo vremena. Vidjeli smo da možemo, da imamo kvalitet. Gajimo specifičan stil igre, za koji nam treba puno snage i kondicije. Na kraju prvenstva, ponestalo nam je snage".

Srbija poslije četiri odigrana kola u kvalifikacijama za EP u Austriji vodi na tabeli grupe 2 sa sedam bodova, Rusija ima bod manje, dok je BiH na trećoj poziciji sa pet bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC