• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELESLALOM: Kušu globus, Rajhu velika titula?

Kuš je u petak osvojio Kristalni globus u veleslalomu, ali je pobjedom Rajh prišao Svindalu na dva boda u generalnom plasmanu. U subotu finale!

 VELESLALOM: Kušu globus, Rajhu velika titula? Izvor: MONDO

Austrijanac Benjamin Rajh pobijedio je na poslednjoj trci za veleslalom ove sezone, ali je Kristalni globus u toj disciplini pripao Švajcarcu Didijeu Kušu, što mu je prva titula u toj disciplini u karijeri.

Rajh je u dvije vožnje zabilježio vrijeme 2:18.95 niz stazu Olimpija, drugi je bio prošlogodišnji osvajač Svjetskog kupa u veleslalomu Amerikanac Ted Ligeti sa 0,13 sekundi zaostatka, a treći novi prvak, Kuš sa 0,71 sekundi zaostatka.

Ipak, Rajhova pobjeda itekako je vrijedna, jer se on sada, uoči poslednje trke sezone u slalomu (subota), približio na svega dva boda iza Aksela Lunda Svindala u trci za Veliki kristalni globus, odnosno titulu pobjednika Svjetskog kupa u generalnom plasmanu.

Svindal je u petak, vozeći sa visokom temperaturom, završio tek na 19. mjestu i nije osvojio bodove, tako da je ostao na 1.009 u generalnom plasmanu, dok je Rajh sa 100 pobjedničkih bodova prišao na 1.007.

Norvežanin je u četvrtak drugom pozicijom u Super G-u osvojio Kristalni globus u toj disciplini i odmakao Austrijancu u trci za najvrijedniji trofej u Svjetskom kupu, ali je Rajh uzvratio udarac u veleslalomu, a u subotu je na programu "trka sezone". Ipak, slalom je Rajhova omiljena disciplina i ukoliko bolesni Svindal odbrani prednost biće to veliko iznenađenje.

Iznenađenje, u toliko što je "spustaš" Svindal ove sezone u slalomu osvojio NULA bodova.

"Sada sam blizu... Samo dva boda", rekao je Rajh.

"Imaću veliku šansu sutra, ali ništa nije riješeno, uvijek je teško osvojiti bodove", oprezan je Austrijanac.

Prva vožnja u švedskom zimovalištu Oreu vožena je u sjajnim uslovima. Nebo je bilo sunčano, a snijeg perfektan za veleslalom. U međuvremenu, uoči starta druge vožnje, nasankali su se oblaci i počeo je da pada snijeg...

"Vidljivost je bila veoma loša, bilo je ludo na stazi, ali uspio sam da se snađem", prepričao je Rajh.

Globus u veleslalomu pripao je Kušu, koji je u prvoj vožnji ispustio štap na početku staze i morao 40 kapija da prođe sa jednim štapom u rukama. I pored toga, bio je samo 0,86 sekundi sporiji od Rajha.

Kuš je bio odličan u drugoj vožnji, došao je do trećeg mjesta i obezbijedio titulu u veleslalomu sa 474 boda, ispred Rajha, koji je sakupio 462. Ligeti je treći sa 421.

Ipak, Kuš nije ispao iz konkurencije za Veliki kristalni globus, jer sa 919 bodova u generalnom plasmanu i dalje može da pretekne Svindala i Rajha. Ukoliko obojica naprave greške ili ne uđu u krug osvajača bodova, Kuš bi pobjedom (100) osvojio najvažniju titulu u karijeri.

To je malo vjerovatno, jer Kuš ni sam ne pamti kada je pobijedio u slalomu...

Najveće izglede da osvoji Kristalni globus u slalomu u subotu ima Francuz Žan-Baptist Granž, koji je do sada sakupio 481 poen, drugi je Hrvat Ivica Kostelić sa 432, a treći Austrijanac Manfred Pranger sa 389. Rajh je tek sedmi sa 239 bodova...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC