• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Ana uspješno krenula u odbranu titule

Ana Ivanović uspješno je započela odbranu titule na turniru Masters serije u Indijan Velsu.

 IV: Ana uspješno krenula u odbranu titule Izvor: MONDO

Srpska teniserka je u drugom kolu nadigrala Bjeloruskinju Anastaziju Jakimovu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, poslije 104 minuta igre.

"Pokušavam da steknem samopouzdanje i pomalo eksperimentišem u igri, jer nisam igrala mnogo takmičarskih mečeva", kratko je prokomentarisala Ana.

Ivanovićeva, koja je u Indijan Velsu postavljena za petog nosioca, nesigurno je započela meč (1:3), ali je poslije serije brejkova uspjela da konsoliduje igru. Ona je u devetom gemu povela sa 5:4, a zatim je stigla do prednosti od 40:15 na servis protivnice i iskoristila prvu brejk loptu za vođstvo od 1:0 u setovima, poslije 40 minuta igre.

Za razliku od Bjeloruskinje, 95. igračice sa liste najboljih teniserki svijeta, Ana je u nastavku sigurno dobijala gemove na svoj servis.

Ona je žestoko mučila protivnicu, i u šestom gemu iskoristila je prvu priliku za brejk da povede sa 4:2. Ipak, Bjeloruskinja se nije predavala. Već poslije pet minuta igre ona je vratila brejk i smanjila rezultat na 4:3.

Ana nakon toga nije dozvolila iznenađenje, već je riješila da brzo privede meč kraju. Uspjela je ponovo da nametne svoju igru, iskoristi drugi servis protivnice prilikom prednosti na njen servis, što joj je donijelo novu osjetniju prednost od 5:3, poslije čega je lako završila posao na startu turnira.

Ivanovićeva će u trećem kolu igrati protiv Argentinke Žizele Dulko, koja je u drugoj rundi takmičenja pobijedila Amerikanku Betani Matek Sands sa 6:1, 6:3.

Srpska teniserka je protiv Argentinke, koja na WTA listi zauzima 36. mjesto, igrala samo jedanput u karijeri - 2007. na turniru u Čarlstonu, I zabilježila pobjedu rezultatom 6:0, 6:7, 6:4.

Žizela Dulko je u Indijan Velsu imenovana za 31. “kosturašicu”, i kao i Ana Ivanović, bila je slobodna u prvom kolu.

Na turniru u Indijan Velsu, čiji je ukupni nagradni fond 4,5 miliona dolara, nastupa I Jelena Janković, koja je drugi favorit za osvajanje titule.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC