• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKI SKOKOVI: Tinejdžer Gregor postao šampion

Austrijski tinejdžer Gregor Šlirencauzer (19) u velikom stilu postao je pobjednik Svjetskog kupa u ski skokovima.

 SKI SKOKOVI: Tinejdžer Gregor postao šampion  Izvor: MONDO

Ovaj mladić je u nedelju, pred norveškim Kraljem Heraldom V, pobijedio na letaonici u Vikersundu i definitivno izbacio Simona Amana iz trke koju vode od starta sezone, pune rekorda.

Skokovima od 207,5 i 192 metra, za 386,4 boda, Šlirencauer je izjednačio rekord Finca Janea Ahonena od 12 pobjeda u sezoni, tako da će na posljednjem takmičenju, narednog vikenda u Planici, imati priliku da se ostamostali kao najbolji u toj kategoriji.

Šta god da se dogodi na Planici, Aman neće moći da prestigne Šlirencauera. Švajcarac ima 1.674 boda, a novi šampion 1.938. Treći je Austrijanac Volfgang Lojcl (1.356), pobjednik ovogodišnje turneje Četiri skakaonice.

"Ovo je bila sezona iz snova. Više sam nego zadovoljan i jako ponosan. Osjećaj je sjajan", izjavio je Šlirencauer, koji nije uspio da ponovi monstrumske skokove od subote (213, 224), kojim je donio Austriji ekipnu titulu.

Tada je nezadovoljan, poslije drugog skoka, gestikulirao u pravcu sudija, jer su dozvolili da rampa bude toliko visoko, pa je letom od preko 220 metara Šlirencauer mogao ozbiljno da se povrijedi. Sletio je daleko iza kalkulacione linije.

Zbog toga, u nedelju je rampa bila spuštena, tako da su vrhunska ostvarenja bili letovi između 200 i 207 metara.

Aman je u Vikersundu skakao 191 i 202,5, za 397,7 bodova, što je bilo dovoljno za drugo mjesto, a treći je bio Rus Dimitrij Vasiljev (184, 204, za 372,2 boda).

Aman je bolje počeo sezonu sa dvije pobjede i držao je vođstvo u generalnom plasmanu do početka januara, kada je kontrolu preuzeo Šlirencauer. Prošle godine, Svjetski kup takođe je osvojio Austrijanac, Tomas Morgenštern.

Šlirencauer je debitovao u seniorskoj konkurenciji još sa 16 godina. Prošle sezone pobijedio je na Svjetskom prvenstvu u ski letovima.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC