• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Argueljo namučio Novaka

Novak Đoković uspješno je startovao na turniru ATP Masters 1000 serije u Indijan Velsu (Kalifornija), na kojem brani titulu osvojenu 2008. godine.

 INDIJAN VELS: Argueljo namučio Novaka Izvor: MONDO

On se plasirao u drugo kolo pošto je upornog Argentinca Martina Vasalja Arguelja savladao u dva seta, rezultatom 7:5, 6:4.

Meč je trajao 104 minuta, Novak je imao dvostruko više "vinera", odnosno poena osvojenih iz direktnih udaraca (22:11), ali je napravio još veću prednost u negativnoj statističkoj kategoriji - neiznuđenim greškama, gdje je bilo čak 28:13.

Srpski teniser je u oba seta po dva puta oduzeo servis Arguelju, a on njemu po jednom. U prvom ga je Đoković "slomio" za vođstvo od 4:3, a u drugom za 2:1, ali je Argentinac uspio da mu se revanšira već u narednom gemu.

Očigledno, Novak nije blistao, a protivnik (54. na ATP listi) je bio izuzetno motivisan da ga namuči. Velikom borbenošću i čvrstom igrom sa osnovne linije, a potpomognut greškama trećeg tenisera svijeta, uspio je u nastojanju da mu pruži žestok otpor.

Na redu Šitler ili Has

Na kraju je ipak prevagnuo "suvi" kvalitet. Uz veći procenat ubačenog prvog servisa - ovog puta samo 60 odsto, uz dva asa - i manje poklonjenih poena, Đoković bi mogao da nastavi seriju solidnih rezultata u 2009.

Podsjetimo, on je ove godine igrao polufinale Sidneja (turnir ATP 250 serije), četvrtfinale Australijan opena i polufinale Marseja (250), dok je u Dubaiju (ATP 500 serija) osvojio trofej, ali u konkurenciji nije bilo ni Rafaela Nadala ni Rodžera Federera.

Đoković će se u trećem kolu sastati sa jednim od njemačkih veterana, Rajnerom Šitlerom, koji je imenovan za 29. nosioca, ili Tomijem Hasom.

Šitlera je pobijedio 2007. u Dubaiju i prošle godine na Olimpijskim igrama, a Hasa u jedinom međusobnom okršaju, 2006. na Rolan Garosu. Dakle, tradicija je u potpunosti na njegovoj strani.

U noći između nedjelje i ponedjeljka na teren će još dvojica srpskih tenisera.

Viktor Troicki će se u drugom kolu singla sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, dok Nenadu Zimonjiću i Danijelu Nestoru predstoji duel sa Rišarom Gaskeom i Stanislasom Vavrinkom, renomiranim teniserima koji ne bi trebalo da su previše ambiciozni u dubl takmičenju.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC