• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Ana prošetala do osmine finala

Ana Ivanović je izborila plasman u osminu finala turnira u Indijan Velsu.

 IV: Ana prošetala do osmine finala Izvor: MONDO


Srpska teniserka, koja u Kaliforniji brani prošle godine osvojenu titulu, nadigrala je u trećem kolu Argentinku Žizelu Dulko sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Ivanović, koja je peti favorit u Indijan Velsu, za ulazak u četvrtfinale igraće protiv 12. nosioca Italijanke Flavije Penete.

Nakon što se u prvom meču na turniru osjetila teren u meču protiv Anastazije Jakimove, Ana je u drugom duelu, protiv Dulko, delovala mnogo ubjedljivije.

Argentinka, koja na WTA listi zauzima 36. mjesto, uspjela je prva da napravi brejk na meču (3:2), ali je Ana odmah uzvratila i, zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj agresivnoj igri, preuzela je "konce" i vezala četiri gema zaredom.

Ona je prvi set riješila u svoju korist rezultatom 6:3 i očitala lekciju iz tenisa argentinskoj igračici u trajanju jednog školskog časa - 45 minuta.

I u nastavku Ana je dominirala na terenu. U šestom gemu je povela je na servis protivnice 40:15, a zatim iskoristila drugu brejk loptu stigavši do prednosti od 4:2.

Dulko je uspjela da riješi još samo jedan gem u svoju korist, a Ana je, kao i u prvom setu, lagano privela meč kraju i slavila poslije 70 minuta igre.

Protivnica Ivanovićevoj u osmini finala biće Flavija Peneta, koja je u trećoj rundi nadigrala Amerikanku Anđelu Hejnes sa 4:6, 6:4, 6:1.

Ana se do sada u karijeri samo jedanput sastala sa 15. igračicom sa svjetske rang liste, Flavijom Penetom, i pobijedila. Srpska igračica bila je bolja od Italijanke prošle godine u četvrtfinalu turnira u Lincu rezultatom 6:4, 6:4.

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC