• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Oduzet rekord zbog dva kupaća kostima

Šveđanka Tereza Alšamar oborila sopstveni svjetski rekord na 50 metara delfin, ali su joj ga organizatori Otvorenog prvenstva Australije poništili.

 PLIVANJE: Oduzet rekord zbog dva kupaća kostima Izvor: MONDO

Švedskoj plivačici Terezi Alšamar oduzet je svjetski rekord koji je u noći između ponedeljka i utorka postavila u disciplini 50 metara leptir, jer je plivala obučena u dva kupaća kostima.

Alšamar je na Otvorenom šampionatu Australije u Sidneju postavila najbolje vrijeme u disciplini 50 metara leptir - 25 sekundi i 44 stotinki, i tako popravila sopstveni rekord za 0,02 sekundi koji je postavila 13. juna 2007. godine u Barseloni.

Međutim, organizatori takmičenja otkrili su da je Šveđanka na sebi imala dva kupaća kostima, zbog čega su poslije petočasovnog sastanka poništili novi svjetski rekord.

"Pomalo sam šokirana nastupom, ali sam vrlo srećna. Provela sam nekoliko divnih mjeseci u Australiji, koja je najbolje mjesto za plivanje", rekla je Alšamar poslije trke, a prije nego što je diskvalifikovana.

Plivački savez Australije saopštio je da je takmičarka diskavlifikovana prema pravilima Svjetske plivačke federacije (FINA), koja nalažu da plivači u toku trka mogu da nose samo jedan kupaći kostim.

Šveđanka, koja sa australijskim timom trenira oko dva mjeseca, planirala je da se žali na takvu odluku, ali je kasnije saopšteno da je odustala od žalbe.

Trostruka olimpijska šampionka Stefani Rajs rekla je da je iznenađena takvom greškom i dodala da se moraju poštovati nova pravila.

"Iznenađena sam što plivači i dalje nose dva kupaća kostima, iako je FINA odredila nova pravila", rekla je Rajs.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC