• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" spremni za BiH

Reprezentaciji Srbije predstoji dvomeč sa BiH u kvalifikacijama za EP. U Sarajevu bez Nikolića i Ćuruvije, i naravno Šešuma.

 RUKOMET: "Orlovi" spremni za BiH Izvor: MONDO

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da njegova ekipa u duele sa Bosnom i Hercegovinom ulazi spremna, sa ciljem da dobrim rezultatima obezbijedi plasman na Evropsko prvenstvo 2010. i potvrdi kvalitet pokazan na Mundijalu početkom godine.

"U dvije izuzetno teške utakmice ulazimo spremni, a igrači su u dobroj formi. Jedino što nas ometaju su sitne povrede i, naravno, izostanak Žarka Šešuma. Ipak, vjerujem da ćemo prevazići te probleme", izjavio je Cvetković na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Cvetković je dodao da se kapiten Ratko Nikolić nedavno povrijedio na utakmici svog Portlanda u španskom kupu, zbog čega će propustiti meč u Sarajevu, ali će biti spreman za duel u Nišu.

Selektor Srbije neće moći da računa ni na Marka Ćuruviju, koji zbog povrede nije došao u Kovilovo.

"Ratko je u Kupu Kralja zaradio povredu i bez njega ćemo odigrati prvu utakmicu. Ne želimo da rizikujemo, pa će Nikolić biti spreman za drugi meč. Umjesto Nikolića za utakmicu u Sarajevu pozvao sam Uroša Milovskog, koji je već stigao u Kovilovo".

Srbija u četvrtak gostuje selekciji BiH u Sarajevu u utakmici petog kola Druge grupe kvalifikacija za EP. "Orlovi" će tri dana kasnije, u nedelju u Nišu dočekati istog rivala.

Izabranici Jovice Cvetkovića trenutno zauzimaju prvo mjesto u grupi sa sedam bodova, jednim više od Rusije, dok je BiH trećeplasirana sa pet bodova.

"Poslije uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, vjerujem da smo sada zrelija i spremnija ekipa. Dolaskom na prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi ispunili smo plan za 2008. i sada želimo da ih završimo na isti isti način", poručio je Cvetković.



Kapiten Srbije Ratko Nikolić rekao je da "orlovi" žele da nastave "tamo gdje su stali" u prvom dijelu kvalifikacija.

"Očekujem dvije teške utakmice, a pogotovo će prva u Sarajevu biti važna. Bosna ima kvalitetnu ekipu, ali ako odigramo sa 100 odsto mogućnosti, doći ćemo do dobrog rezultata. Jedva čekamo da nastavimo sa ciklusom koji smo počeli prije dvije i po godine i da ga zaokružimo plasmanom na EP", zaključio je Nikolić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da su karte za utakmicu u hali "Skenderija" u Sarajevu rasprodate i da će, prema informacijama koje ima, i hala "Čair" u Nišu biti popunjena do poslednjeg mjesta.

Utakmica u Sarajevu igra se u četvrtak u 20.00, dok je meč u Nišu na programu u nedelju od 19 sati.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC