• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Đoković tri koraka od finala

Branilac titule na Mastersu u Indijan Velsu, Novak Đoković, plasirao se u osminu finala, poslije pobjede nad Tomijem Hasom (2:0).

 IV: Đoković tri koraka od finala Izvor: MONDO

Šampion Indijan Velsa plasirao se u osminu finala. Novak Đoković, pobjednik ovog Mastersa od prošle sezone i treći teniser svijeta, poslije sat i 46 minuta nadigrao je Nijemca Tomija Hasa u trećem kolu - 2:0 (6:2, 7:6).

Do finala, gdje će pokušati da odbrani titulu i 1.000 ATP poena, treći nosilac 4.500.000 dolara vrijednog turnira u kalifornijskog pustinji, mora da napravi još tri koraka, a prvi je protiv pobjednika duela Stanislas Vavrinka - Sem Kveri.

Has, nekada drugi igrač sveta (2002), nije bio konkurentan protivnik Đokoviću u prvom setu, kada nije došao ni do brejk lopte, a dva puta je glatko izgubio, prilikom prvog servisa (0:1) i trećeg (1:4). Djelovalo je tada da će Đoković lako doći do druge pobjede nad osvajačem 11 turnira, poslije pobjede u šesnaestini finala Rolan Garosa 2006. godine, ali ispostavilo se da je drugi set bio "na nož".

Has je prvi predao svoj servis i u drugom setu (1:2), ali ga je odmah vratio i tada je krenula igra nerava u kojoj je sve do taj-brejka prvi u vođstvo dolazio Nijemac. Da je Novak, ipak, bolji teniser, slutilo je to što je Has nekada po deset minuta morao da se bori da dobije svoj servis gem, Đoković je u drugom setu imao devet brejk lopti, ali poslije brejka u trećem gemu nije uspio ponovo da slomije rivala.

Has je odlično servirao, a kada bi pogodio prvi servis, Srbin nije uspijevao da ga nadigra.

Imao je trenutno 64. teniser svijeta, rođen 3. aprila 1978. godine i malo sreće. Pri rezultatu 3:3, spasio ga je čelendž, a bio je u pravu "za" dva milimetra.

Kada je meč već došao u taj-brejk, u njemu je Has uspio da osvoji samo prvi poen. Đoković je dobio peti, od devet taj-brejkova ove sezone i to ubjedljivo sa 7:1, tako da sada očekuje ili neugodnog Švajcarca, sa kojim se nekoliko puta sastajao ili visokog Amerikanca, kojem je servis najveće i, vjerovatno, jedino pravo oružje.

U prvom kolu, Đoković je bio slobodan, a u drugom je savladao Argentinca Martina Vasalja Arguelja (7:5, 6:4).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC