• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Troicki dobio lekciju od Nalbandijana

Drugi reket Srbije preslišao je u prva dva kola Mihaila Južnjeg i Tomaša Berdiha, ali je u duelu sa Davidom Nalbandijanom imao šta da nauči.

 IV: Troicki dobio lekciju od Nalbandijana Izvor: MONDO

Viktor Troicki preslišao je na svom drugom Indijan Velsu Mihaila Južnjeg i Tomaša Berdiha, ali je onda u trećem kolu i sam dobio lekciju od nekada trećeg tenisera svijeta i 14. nosioca u Kaliforniji, Davida Nalbandijana.

Poslije sat i 22 minuta, Argentinac je prošao u osminu finala sa 2:0 (6:4, 6:2). Nalbandijan, koji je prethodnih mjeseci imao zdravstvenih problema i nije mnogo igrao, na taj način je poveo sa 2:0 u mečevima sa drugim reketom Srbije, kojeg je pobjedio i prošle godine na Kvinsu (6:4, 7:6).

Troicki (41. ATP), bio je potpuno ravnopravan rival do finiša prvog seta. Uz deset asova, nije davao mnogo šansi Nalbandijanu na svoj servis, a jednom je čak imao i brejk loptu pri rezultatu 4:4, ali je tada čist forhend ispucao u aut. Možda je i to uticalo da sljedeći gem glatko izgubi, a onda dozvoli iskusnom vuku da mu uzme servis za 6:4, i 1:0 u setovima.

To je očigledno bio prelomni trenutak na meču, jer je u drugom setu opao procenat prvog servisa kod Troickog, a Nalbandijan je umio da "naplati" skoro svaki drugi servis Beograđanina, tako da je pri vođstvu 3:2 napravio prvi brejk, a odmah kasnije još jedan za konačnih 6:2 u drugom setu.

Meč poen završen je dvostrukom servis greškom srpskog tenisera, koji će svakako dodatno napredovati na ATP listi poslije najboljeg rezultata na turnirima Masters serije. Nalbandijan će u osmini finala igrati protiv pobjednika meča (1) Rafael Nadal - Dmitrij Tursunov.

Prije duela Troicki - Nalbandijan, osminu finala izborio je (3) Novak Đoković, koji je sa 2:0 (6:2, 7:6) pobijedio Nijemca Tomija Hasa i očekuje sljedećeg protivnika, a to će biti pobjednik susreta Stanislas Vavrinka - Sem Kveri.

Nagradni fond turnira Premijer serije u WTA konkurenciji i Masters Serije 1000 u ATP konkurenciji je 9.000.000 evra, koji će biti podijeljeni na ravne česti djevojkama i momcima.

Od srpskih predstavnika, na Indijan Velsu ostali su samo Đoković i Ana Ivanović. Oboje brane trofeje osvojene prošle sezone.

Ana će svoj meč osmine finala, protiv Italijanke Flavije Penete odigrati u srijedu rano ujutru, oko pet časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC