• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Nole čeka Vavrinku

Novak Đoković, koji na turniru u Kaliforniji brani titulu, za ulazak u četvrtfinale boriće se sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

 INDIJAN VELS: Nole čeka Vavrinku Izvor: MONDO

Novak Đoković je izborio plasman među 16 najboljih na turniru u Indijan Velsu, savladavši u trećem kolu Tomija Hasa sa 6:2, 7:6.

Đoković, koji na turniru u Kaliforniji brani titulu, za ulazak u četvrtfinale boriće se sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je bio bolji od domaćeg takmičara Sema Kverija (2:6, 7:5, 7:6).

Najbolji srpski igrač ima pozitivan skor protiv Švajcarca - odigrali su ukupno šest mečeva do sada i Đoković je slavio na četiri.

Prošle godine Nole je bio bolji od člana Dejvis kup selekcije Švajcarske u finalu turnira u Rimu (2:1), a takođe ga je eliminisao u četvrtfinalu Indijan Velsa u dva seta.

Đoković je pobijedio Vavrinku i 2007. na turniru u Beču i osvojio titulu, a prije tri godine trijumfovao je i u meču Dejvis kupa u Ženevi, koji je Srbija na kraju izgubila.

Vavrinka, koji je trenutno 16. igrač svijeta, nadigrao je trećeg sa ATP liste 2006. godine u Beču i Umagu, kada je Đoković predao meč u prvom setu.

Đoković se nada da će protiv Vavrinke igrati mnogo bolje i koncentrisanije i iskoristiti svaku šansu.

On je na duelu protiv Hasa ubjedljivo dobio prvi set, a onda u drugom napravio nekoliko grešaka, koje su ga spriječile da meč privede ranije kraju. Srpski igrač je vodio rezultatom 5:3, ali je okončao duel u svoju korist tek poslije taj brejka.

"Imao sam prilike da meč okončam mnogo ranije, ali sam napravio nekoliko nepotrebnih grešaka, zbog čega sam morao da odigram još četiri dodatna gema, a zatim i taj-brejk", izjavio je Đoković, koji je ubjedljivo slavio na poene - 7:1.

Meč Đokovića i Vavrinke, koji je 16. nosilac u Indijan Velsu, trebalo bi da počne u srijedu kasno uveče, oko 23 časa.

Ukoliko sa uspjehom savlada i treću prepreku na turniru u Kaliforniji, Nole će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela David Ferer (Španija) - Endi Rodik (SAD).

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara, pobjedniku će pripasti 1.000 ATP bodova uz ček od 605,500 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC