• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Đoković nastavlja odbranu titule

Na putu ka odbrani trofeja na Mastersu u Indijan Velsu, Novak Đoković nanizao je još jednog protivnika.

 IV: Đoković nastavlja odbranu titule Izvor: MONDO

Stanislas Vavrinka bio je tvrd orah u srijedu kasno uveče po našem vremenu, ali je treći teniser svijeta i treći nosilac u Kaliforniji ipak izborio četvrtfinale - 2:0 (7:6, 7:6).

Vavrinka je tradicionalno neugodan protivnik za srpskog tenisera. Prije posljednjeg duela rezultat je bio 4:2, a rijetko kada je Đoković lako pobjeđivao Švajcarca, koji je na ovogodišnjem Velsu bio postavljen za 16. nosioca. To se potvrdilo i ovog puta, jer je Đoković tek u taj-brejku prvog i drugog seta uspio da slomi rivala.

Za to mu je bilo potrebno dva časa i 28 minuta. U četvrtfinalu 4.500.000 dolara vrijednog turnira, Beograđanin će igrati protiv Amerikanca Endija Rodika.

Đoković je bolje počeo duel sa Vavrinkom, poveo je 3:0, ali je Švajcarac odmah uzvratio i izjednačio, poslije čega je prvi set otišao u taj-brejk. Klackalica se nastavila i u njemu, pa je Đoković do vođstva došao tek osvojenim devetim poenom u "majstorici" prvog seta - 9:7.

To nikako nije slomilo Vavrinku. Drugi set bio je gotovo identičan kao prvi, sa po dva ostvarena brejka na cijelom meču, teniseri su morali ponovo u taj-brejk i ponovo je za nijansu bio prošlogodišnji šampion Indijan Velsa. Ovog puta rezultat je bio 8:6 u "doigravanju", poslije čega je neumorni Švajcarac morao peti put u karijeri da čestita dvije godine mlađem Đokoviću.

Sa nova dva osvojena taj-brejka, Đoković je popravio skor ove sezone i sada ima sedam dobijenih i četiri izgubljena.

U prvom kolu, Đoković je bio slobodan, u drugom je sa 2:0 savladao Argentinca Martina Vasalja Arguelja (7:5, 6:4), a u trećem istim rezultatom Nemca Tomija Hasa (6:2, 7:6).

Na Indijan Velsu, Srbija ima još jednog predstavnika, takođe branioca trofeja. U četvrtfinalu ženskog singla, (5) Ana Ivanović će se sastati sa Austrijankom Sibil Bamer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC