• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: BiH nadigrala "orlove"

Rukometaši BiH pobijedili su selekciju Srbije - 31:28 (18:14) u prvom dvomeču kvalifikacija za odlazak na EP 2010. godine u Austriji.

 RUKOMET: BiH nadigrala "orlove" Izvor: MONDO

Izabranici Halida Demirovića iako oslabljeni neigranjem nekolicine reprezentativaca su sigurnom igrom u odbrani, a prvenstveno sjajnim odbranama Enida Tahirovića (ukupno 17) stigli do važnog trijumfa, koji ima ostavlja nadu da mogu izboriti plasman na EP u Austriji.

Ekipa Jovice Cvetkovića, koja je u dvorani "Mirza Delibašić" nastupala bez pomoći Marka Ćuruvije, Ratka Nikolića i Danijela Anđelkovića, uspijevala je da parira domaćinu samo u prvom poluvremenu.

Selekcija Bosne i Hercegovine, nošena podrškom oko 6.000 navijača, u nastavku je uspjela da preuzme inicijativu i poslije 14 minuta igre stigla je do prednosti od sedam poena (24:17), zahvaljujući agresivnoj odbrani za koju "orlovi" nisu imali rješenje.

Ipak, Srbija je sedam minuta prije završetka meča uspjela da konsoliduje redove, "flaster" na odličnom Adnanu Harmandiću dao je rezultate, pa su gosti uspjeli da istope prednost.

Mini serija Marka Vujina, u kojoj je upisao tri gola, u finišu vratila je nadu Srbima, kada su tri minuta prije kraja prišli na "minus dva" (27:29). Ipak, srpski tim do kraja meča nije uspio da pronađe pravi način i smogne snage da sustigne prednost i napravi preokret.

Selekciju Bosne i Hercegovine predvodili su Vukašin Stojanović i Muhamed Toromanović sa po šest pogodaka.

Najefikasniji u redovima srpskog tima bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok su Marković, Bojinović i Mitrović zabilježili po četiri.

U grupi 2 kvalifikacija za EP 2010. u Austriji BiH je do sada ostvarila tri pobjede, jedan poraz i jedan neriješen rezultat, dok Srbija ima skor od tri pobjede i dva poraza.

Revanš meč Srbije i BiH igra se u nedelju u niškoj dvorani "Čair".

(MONDO, foto:Sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC