• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demirović: Navijači nas nosili do pobjede

U taboru selekcije BiH svi su oduševljeni nakon trijumfa nad Srbijom 31:28 u petom kolu Druge grupe kvalifikacija za EP 2010.

 Demirović: Navijači nas nosili do pobjede Izvor: MONDO

Junak trijumfa Enid Tahirović, koji je bio nesavladiv na golu BiH, rekao je da je posebno srećan zbog činjenice da je veliku pobjedu ostvario u Sarajevu, gdje je i ponikao.

"Dobro sam preko video kaseta prostudirao srpske bekove, što je moj ritual pred svaku utakmicu i dobro je završilo. Srećan sam zbog pobjede, posebno jer je izvojevana u mojoj Skenderiji, gdje sam proveo možda i najbolje rukometne godine"

Selektor BiH Halid Demirović takođe je uputio čestitke svim akterima utakmice.

"Čestitam mojoj ekipi, ali i Srbima, koji su pokazali da nisu slučajno osma ekipa planete. Mi smo ostvarili ono što smo zamislili tokom priprema, iako je utakmica bila jako naporna zbog čega smo malo popustili u finišu. Ipak generalno gledano, jako sam zadovoljan zbog ostvarenog trijumfa u važnoj utakmici, nakon koje smo ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji", rekao je Demirović.

Prema njegovim riječima, navijači snose "veliki dio krivice" zbog pobjede nad Srbijom.

"Navijači su bili sjajni tokom svih 60 minuta i sigurno su dali ogroman doprinos pobjedi. U Nišu nas sigurno očekuje takođe vatrena atmosfera i moraćemo još bolje da se pripremimo", zaključio je selektor BiH.

Stanić: Opustili smo se i to nam se osvetilo

Srpski golman Darko Stanić ocijenio je da su "orlovi" izgubili jer su previše opušteno ušli u utakmicu.

"To nam se kasnije osvetilo. Možda nas je malo spustila atmosfera njihovih navijača. Na poluvremenu smo uvidjeli da se nalazimo u teškoj poziciji, pokušali smo da napravimo preokret, a kad u tome nismo uspjeli, trudili smo se da izgubimo što manjom razlikom".

Jedan od najboljih lijevih bekova svijeta, član njemačkog Gumersbaha Momir Ilić rekao je za MONDO da Srbija uprkos porazu ima neuporedivo kvalitetniji tim od izabranika Halida Demirovića.

"Siguran sam da smo bolja ekipa od Bosne, ali nas je problem u realizaciji napada spriječio da ostvarimo povoljniji rezultat u Sarajevu. Bio je malo čudan i kriterijum suđenja, ali bez obzira na ovaj poraz, imamo realne šanse da izborimo plasman na šampionat Evrope. Ponavljam, kvalitetnija smo ekipa po imenima, i to ćemo dokazati u revanšu u Nišu", izjavio je Ilić za MONDO.

Srednji bek mađarskog Pik Segeda Danijel Anđelković zbog povrede nije mogao da pomogne kolegama iz nacionalnog tima.

"Bilo mi je veoma teško da gledam utakmicu sa tribina, ali se nadam da ću biti spreman za niški Čair. Takođe, u ekipu će se vratiti i pivot Ratko Nikolić, pa ćemo biti neuporedivo jači nego u prvom meču", rekao je Anđelković za MONDO.

Banjalučanin Mladen Bojinović čestitao je domaćinu na pobjedi i istakao da je posebno zadovoljan jer se nije dogodio nijedan incident.

"Jedino mi je zasmetala činjenica da je 6.000 ljudi zviždalo srpskoj himni. Mi ćemo sve učiniti da se takva stvar ne dogodi u revanšu, i ovom prilikom molim sve Nišlije koje dođu u nedelju na utakmicu, da aplauzima pozdrave himnu BiH", rekao je rukometaš francuskog Monpeljea.

(N. B., MONDO, foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC