• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Federer zaustavio Verdaska, slijedi Marej

Rodžer Federer našao se na teškom ispitu u četvrtfinalu Indijan Velsa, ali ga je sa uspjehom položio.

 IV: Federer zaustavio Verdaska, slijedi Marej Izvor: MONDO

Švajcarac je uspio da nadigra Fernanda Verdaska sa 6:3, 7:6 i peti put u poslednjih šest godina da obezbijedi plasman među četvoricom najboljih na prestižnom turniru u Kaliforniji.

Federer je prvi set okončao poslije samo 29 minuta igre, napravivši rano brejk, kojim je stigao do vođstva od 4:1, što se pokazalo kao nenadoknadivo za Verdaska, koji poslednjih mjeseci igra u fantastičnoj formi.

U drugom setu vodila se mnogo žešća borba. I drugi i deseti nosilac odlično su servirali, a član Dejvis kup tima Španije poveo je sa 6:5 i stigao do prilike da meč uvede u treći set, ali nije to iskoristio, zbog čega je pitanje pobjednika riješeno u taj-brejku. Iskusni Švajcarac preuzeo je inicijativu u ključnim momentima, poveo sa 6:2 a zatim materijalizovao tu prednost, iskoristivši tek četvrtu meč loptu.

"Nisam zadovoljan servisom, dok je sa druge strane Verdasko imao odlične udarce. Na početku niko nije forsirao, a vremenom je protivnik bio veoma blizu da mi nametnu svoju igru. Nekoliko odličnih udaraca sa njegove strane, pogotovo forhendi, uticali su da igram pod pritiskom. Veća tenzija bila je u drugom setu, jer je Fernando igrao na sve, budući da je znao da mu je to poslednja šansa da ostane u meču. Uspio sam da se izborim sa tim, jer sam pokušao da preuzmem inicijativu. Sveobuhvatno gledano nisam zadovoljan igrom prikazanom u četvrtfinalu, ali je ona ipak dala rezulate", izjavio je drugi igrač svijeta poslije pobjede.

Federer će se u polufinalu sastati sa Endijem Marejom, koji je u drugom polufinalnom duelu, takođe poslije velike bitke, nadigrao Hrvata Ivana Ljubičića - 7:5, 7:6.

Švajcarskom asu to će biti odlična prilika da se revanšira mladom Britancu za tri vezana poraza - u Madridu, Masters kupu u Šangaju i Dohi.

Marej je jedan od rijetkih igrača koji protiv dojučeranjeg teniskom kralja ima pozitivan skor. Oni su odigrali ukupno sedam mečeva, a Škot je slavio pet puta.

"Znam da statistika nije na mojoj strani, ali vjerujem da mogu da pobijedim. Znam kako moram da igram protiv Mareja, svaki poen mora strpljivo da se gradi i sve vrijeme moraš biti maksimalno koncentrisan", rekao je Federer, koji je tri puta zaredom, od 2004. do 2006. godine, podizao pehar na turniru u Indijan Velsu.

Za polufinalna mjesta u drugom dijelu žrijeba boriće se branilac trofeja Novak Đoković i Endi Rodik, kao i najbolji teniser svijeta Rafael Nadal i Argentinac Huan Martin del Potro.

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni fond od 4,5 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC