• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej-Džej: Opet ću se smijati!

Jelena Janković izjavila da je jedan od razloga njene loše igre i to što joj majka ima problema sa zdravljem. "Opet ću se smijati", poručuje.

 Džej-Džej: Opet ću se smijati! Izvor: MONDO

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković ove sezone nije ni sjenka one Džej-Džej iz druge polovine prošle godine. I ona je svjesna toga i priznaje da je ostala bez "plana B", odnosno brzine i dobre pokretljivosti na terenu koje su joj donosile pobjede.

U blogu na svom sajtu , Jelena je napisala da je "imala porodičnih problema i da "nije igrala onako kako zna".

"Nisam započela sezonu 2009. onako kako sam željela. Kao što ste i svi vidjeli nisam igrala nijedan meč dobro. Mučim se da nađem svoju igru, najviše sam izgubila na reakciji i eksplozivnosti na terenu. Osjećam sam se po malo teško na terenu. Kasnim kod udaraca i nikada nisam na pravom mjestu, na lopti, nedostaje mi brzina. Na ovom nivou, u samom vrhu ženskog tenisa to moram imati. A upravo ta brzina i pokretljivost su bili moje najjače oružje u prošlosti. Čak i u situacijama kada moji udarci nisu funkcionisali, uvijek su tu bile noge koje su me nosile i vodile u pobjede, na taj način sam pobijedila veliki broj mečeva - zahvaljujući dobroj kretnji na terenu i borbenosti. To je uvijek bio moj plan B, i sada ga više nema. Izgubila sam ga i pokušavam da ga ponovo vratim", ističe Džej-Džej.

Ocijenila je da joj nov način pripreme, koje je imala između dvije takmičarske sezone, nisu donijele dobro i zato je angažovala novog kondicionog trenera.

"Nisam dobila rezultate koje sam željela da postignem tim novim načinom priprema za novu sezonu. Posebno time što sam prošlu takmičarsku godinu završila sjajno, cilj mi je bio da ove godine započnem dominaciju u ženskom tenisu. Željela sam da u 2009. budem bolja nego prošle sezone. A osjećam se kao da sam pala nekoliko nivoa ispod, sa mjesta na kojem sam bila. Cijela moja igra pati i izgubila sam samopouzdanje. Zato uvodim promjene, a jedna od njih je i ta što ću početi da radim sa novim kondicionim trenerom", ističe srpska teniserka.

Uprkos lošim rezultatima, nada se da će ponovo pronaći svoju igru i to što je prije moguće. "Ostala sam pozitivnog raspoloženja. Moram da nastavim da napredujem, da radim puno i idem napred uzdignute glave, iako to ponekad nije ni malo lako".

Ono što je dodano tišti to su zdravstveni problemi njene majke.

"Veoma sam zabrinuta za nju. To se istovemeno reflektuje i na moj tenis, jer mi smo jako vezane i poslednjih nekoliko noći nisam spavala puno, samo nekoliko časova, jer sam bila uz nju. Jer ako joj je bilo šta potrebno, željela sam da budem pored nje i da joj pružim. Kao teniseri svi mi prolazimo kroz krize u svojoj igri, trenutno ili kasnije, ali to je samo igra, a na kraju dana ima mnogo važnijih stvari: a to su vama bliske osobe i one koje jako volite. Nadam se da će majka biti bolje i to je ono što u ovom momentu najviše želim i o čemu najviše brinem. A moja bolja igra nadam se može doći zajedno sa tim ranije ili kasnije. Zaista je teško govoriti o ovim stvarima... i vjerujem da me razumijete", navela je Jelena Janković.

U poslednje vrijeme nije bilo mnogo razloga za poznati osmijeh najbolje srpske teniserke. Ali, Jelena je poručila da će ga opet imati.

"Nadam se da će se stvari u mom životu početi mijenjati na bolje. Mnogi ljudi su me pitali zašto se više ne smijem na terenu. Jedino što mogu reći je da se nadam da ćete uskoro ponovo vidjeti taj moj prepoznatljivi osmijeh na terenu", poručila je Džej-Džej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC