• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lens Armstrong: Nisam kritikovao Kontadora

Biciklista Astane rekao da je samo htio da pomogne klupskom kolegi Albertu Kontadoru kada je prošle nedelje izjavio da "još mora da uči".

 Lens Armstrong: Nisam kritikovao Kontadora Izvor: MONDO

"Kada sam to rekao nisam želio da ga kritikujem", rekao je Lens Armstrong na konferenciji za novinare pred predstojeću Trku od Milana do San Rema.

To će biti prva evropska trka na kojoj će on učestvovati, poslije troipogodišnje pauze.

Prošle nedelje na trci Pariz-Nica, Kontador je poslednjeg dana takmičenja izgubio "žutu majicu" i tri minuta vođstva. Španski biciklista je tada rekao da mu je ponestalo snage, jer je od uzbuđenja pred odlučujuću etapu zaboravio da jede.

"Poštujem Alberta, volim ga. On je jedan od najboljih biciklista na svijetu. On je član mog tima i moj posao je da mu, kao stariji vozač, pomognem", smatra Atrmstrong.

Armstrong je dodao da planira da razgovara sa Kontadorom, kako bi se popravila situacija prije nego što sledeće nedelje počne Trka Kastilje i Leona u Španiji, na kojoj će obojica učestvovati.

Prije nego što se povukao, Armstrong je šest puta učestvovao na Trci od Milana do San Rema i nikada nije pobijedio.

"Ne bih želio da zvučim kao lijenština, ali nemam mnogo ambicija na ovoj trci. Finiš trke može da bude vrlo opasan, a ja samo želim da se klonim nevolja i stignem do cilja", rekao je on.

Međutim, istakao je da je Trka Kastilje i Leona značajnija za pripreme za najvažnije trke u sezoni Điro d'Italija i Tur d'Frans.

"Sledeća nedelja je važna, jer se vozi na hronometar, ali i zbog dvije brdske etape. To će mi pružiti pravu sliku o formi u kojoj se trenutno nalazim. Ali, mislim da sve ide po planu", zaključio je Len Armstrong.

(Beta, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC