• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IV: Rodik, ipak, prevelik zalogaj za Noleta

Novak Đoković i zvanično je predao krunu u Indijan Velsu, osvojenu prošle sezone, jer je završio takmičenje u četvrtfinalu.

 IV: Rodik, ipak, prevelik zalogaj za Noleta  Izvor: MONDO

Najboljeg tenisera Srbije zaustavio je Endi Rodik rezultatom 6:3, 6:2, poslije samo 69 minuta igre.

Amerikanac, kome je Nole predao i poslednji duel u četvrfinalu Australijan Opena, od starta je djelovao mnogo spremniji. On je već u prvom gemu uspio da oduzme Đokoviću servis i povede meč.

Kada je duplirao prednost, Rodik je dodatno dobio na samopouzdanju, što je uz njegovo najjače oružje, razoran servis, bilo dovoljno da u potpunosti vodi igru.

Novak nije uspijevao da pronađe pravi odgovor na protivnikove veoma snažne udarce, a činjenica da ga prvi servis nije dobro služio, doprinijela je da u prvom setu pruži daleko slabiju partiju nego na prethodnim duelima u Indijan Velsu.

Amerikanac se odlično kretao i čuvao prednost, ne dozvolivši Đokoviću ni u jednom trenutku da ozbiljnije priprijeti. Poene je dobijao veoma lako, ali i brzo, što je prepoznatljivo u duelima u kojima dominira.

Činjenica da je sedmi teniser sveta do četvrfinalnog meča od 36 gemova koje je odservirao, u svoju korist rešio čak 33, dovoljno govori da Đoković nije mogao mnogo da se nada u trci za Rodikom.

Podatak da je srpski as tokom prvog seta imao tek 50 odsto uspješnosti na prvi servis, naspram 84 odsto protivnika, i 16 neiznuđenih grešaka, odnosno četiri puta više nego rival, jasno govore da je Rodik igrao mnogo bolje.

Treći igrač svijeta je u nastavku uspio donekle da "pročita" agresivnu igru Amerikanca, da odigra mnogo više dužih poena, koji su mu išli na ruku, ali ne i da iskoristi šanse.

Naime, srpski teniser je u trećem gemu stigao do dve brejk lopte, ali ga je Rodik sa četiri vezane "bombe" spriječio da stigne do prednosti.

Rezultatska neizvesnost potrajala je još dva gema, kada je Đokoviću ponovo popustila koncentracija, napravio je tri vezane greške, što je Rodik vešto iskoristio, i stigao do vođstva od 4:2.

Osokeljni miljenik domaće publike naredni gem je riješio u svoju korist sa "nulom", što je dodatno uticalo na pad Novakovog samopouzdanja, pa je na kraju napravio još jedan brejk.

Đoković je i završio duel sa samo 50 odsto uspešnosti prvog servisa (Rodik je imao 84 odsto), uz čak 29 neiznuđenih grešaka, 19 više nego protivnik, i četiri duple greške.

U polufinale otišao je bolji rival i njegov naredni protivnik biće pobednik meča Rafael Nadal - Huan Martin del Potro.

U drugom polufinalu snage će odmeriti Rodžer Federer i Endi Marej i to će biti prvi put u poslednjih osam godina da su plasman u završnicu Indijan Velsa izborila četvorica tenisera iz Top 10.

Đokoviću će za učešće u četvrfinalu pripasti ček od 75,500 dolara, dok će pobjednik turnira zaraditi 605,500 dolara uz 1.000 ATP poena.

Turnir u Kaliforniji igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC