• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Rozberg spreman, Hamilton u bedaku

Neočekivan ishod prva dva treninga na stazi u Melburnu uoči starta nove sezone Formule 1 za Veliku nagradu Australije.

 F1: Rozberg spreman, Hamilton u bedaku Izvor: MONDO

Branilac titule svjetskog prvaka, Britanac Luis Hamilton imao je, blago rečeno, loš dan, jer je oba treninga završio među posljednjima. Sa druge strane, Vilijams ima razloga za zadovoljstvo, jer je Niko Rozberg blistao.

Šta se desilo sa Hamiltonom i Meklarenovim bolidom, teško je objasniti. Hamilton je na prvom treningu zauzeo 16. mjesto, a na drugom tek 18, što je potvrdilo njegove ranije ocjene da će, barem na početku sezone, imati velikih problema sa sporim Meklarenovim automobilom.

"Teško je biti dolje. Problem je u automobilu. Nije toliko loš, ali nismo dovoljno brzi u krivinama. Ali, radimo izuzetno naporno kako bismo ispravili stvar. Pred nama je težak izazova, ali vjerujem da ako postoji neki tim koji može da se izbori sa situacijom, onda je to moj tim", rekao je Hamilton na konferenciji za novinare.

Dok u Meklarenu imaju još dosta posla pred nedjeljnu trku, u Vilijamsu se zadovoljno osmjehuju. Niko Rozberg, sin Keke Rozberga, bio je najbrži na prva dva treninga u petak. Da stvar bude još bolja za Vilijams i drugi vozač tima, Kazuki Nakadžima, bio je odličan. Na oba treninga bio je drugi.

"Ovo je bio dobar dan. Bili smo veoma dobri, ali nije jasno sa koliko goriva su ostali takmičari vozili", izjavio je Rozberg.

Fernando Alonso najavljivao je uoči početka sezone napad na titulu. Prvi rezultati su razočaravajući. na prvom treningu bio je 10. a na drugom 12. Dvostruki šampion, međutim, nije zabrinut.

"Mislim da sam srećan, ali bih mogao biti još srećniji. Teško je razumjeti ritam. Naravno da nismo u najboljem položaju da govorimo o pobjedama i podijumu", rekao je Alonso.

Španac je osvojio vozačke titule sa Renoom 2005. i 2006. godine, ali je prošle sezone morao da se zadovolji petim mjestom, pošto se vratio iz Meklarena, u kome je proveo godinu dana.

Alonso nije uspio da se popne na podijum ni u jednoj od 14 trka prošle sezone i svjestan je da će bolid morati brzo da se popravi ako želi da zauzme jedno od prva tri mjesta ove godine.

"Trebaju nam bolje performanse u automobilu, moramo da budemo brži. Ne možemo sebi da priuštimo da počnemo trku iz sredine i osvojimo neke bodove. Kada je plasman u nedjelju u pitanju, očekivanja su ostala ista. Pokušaćemo da počnemo među prvih šest ili osam, inače ne možemo biti baš srećni", rekao je Alonso.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC