• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Đoković ekspres, sljedeći Matju

Novak Đoković je za nešto više od sat vremena "počistio" Kanađanina Frenka Dančevića sa 2:0 u setovima (6:3 i 6:2).

 MAJAMI: Đoković ekspres, sljedeći Matju Izvor: MONDO

Novak Đoković skinuo je prokletstvo početka turnira u Majamiju! Prošle godine u prvom kolu eliminisao ga je Kevin Anderson, ali je srpski teniser naučio lekciju.

Za nešto više od sat vremena, Đoković je "počistio" Kanađanina Frenka Dančevića sa 2:0 u setovima (6:3 i 6:2).

U prvom setu, Đoković je brzo napravio brejk i rutinski je osvojio taj dio igre. Drugi set je bio gotovo preslikan. Pri rezultatu 1:1 u gemovima, Đoković je osvojio servis protivnika, potom poveo i sa 3:1. Dančević je, međutim, propustio dve prilike da uzvrati brejk, ali se Đoković spasao.

Pri rezultatu 5:2, na Đokovićev servis, Kanađanin je ponovo propustio dve šanse da napravi brejk, ali je srpski teniser odličnim servisom priveo meč kraju.

Ovo je bio tek drugi meč Đokovića i Dančevića. Prošle godine sastali su se na mastersu u Kanadi, a srpski teniser tada je takođe dobio 2:0 (6:4, 6:4).

U narednom kolu Đoković će igrati sa Francuzom Pol-Anri Matjuom, 33. igračem svijeta, koji je savladao Kipranina Markosa Bagdatisa sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6:2), poslije jednog sata i 38 minuta igre.

Đoković i Matju su se do sada sastajali četiri puta i Srbin vodi sa 3:1 u pobjedama. Njihov poslednji susret bio je u Sidneju ove godine, kada je Đoković lagano trijumfovao sa 2:0 (6:1, 6:2). Prije toga ubjedljivo ga je savladao i na prošlogodišnjem Rolan Garosu sa 3:0 u setovima (6:4, 6:3, 6:4).

U jednom intervjuu, uoči turnira u Majamiju, Đoković je izjavio da se osjeća odlično, i fizički i psihički. "Motivisan sam da uradim nešto na ovom turniru, da odem daleko. Iako je posljednji meč koji sam odigrao u Indijan Velsu bio razočaravajući, život ide dalje i ovde se osjećam zaista dobro i podloga mi odgovara".

Srpski teniser je dodao da je zadovoljan kako su proetkli prvi mjeseci ove godine, iako je svjestan da je mogao i bolje. "Očekivao sam i želio nešto više, posebno na nekim većim turnirima, ali, jednostavno, nisam igrao svoj najbolji tenis".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC