• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Ana startovala pobjedom

Ana Ivanović očekivano, bez mnogo muke, izborila je plasman u treće kolo turnira u Majamiju.

 MAJAMI: Ana startovala pobjedom Izvor: MONDO

Ona je u svom prvom meču na turniru Masters serije u drugoj rundi takmičenja nadigrala malo poznatu Ukrajinku Mariju Koritsevu sa 2:0, po setovima 6:0, 6:3.

Koritseva, 104. igračica svijeta, koja je do glavnog žrijeba u Majamiju stigla kroz kvalifikacije, bila je lak plijen za sedmu na WTA listi.

Ana je od starta meča preuzela inicijativu, vješto je koristila dobar prvi servis i lagano nanizala šest gemova zaredom.

Ukrajinka je samo u petom gemu uspjela da stigne do dve brejk lopte, ali ne i da ih iskoristi, nakon čega je srpska teniserka iskusno privela meč kraju maksimalnim rezultatom.

U nastavku je Koritseva zaigrala mnogo bolje. Igra na sve ili ništa omogućila joj je da “pusti ruku” i da se ravnopravno nosi sa gotovo 100 pozicija bolje rangiranom teniserkom sve do osmog gema.

Ipak, Ivanovićeva je tada iskoristila prvu od četiri brejk šanse u setu, oduzela protivnici servis i povela sa 5:3.

I kada se činilo da će lagano privesti meč kraju, Ana je ponovo imala problema sa servisom, dozvolila je rivalki da stigne do dve brejk lopte, ali je sa četiri odlična poena u nizu, ipak, spriječila iznenađenje i poslije 65 minuta igre pristupila je laganom pakovanju opreme i pripremi za naredni duel.

Njena protivnica u trećem kolu biće bolja iz duela Frančeska Skijavone (Italija) - Agneš Savaj (Mađarska).

Ivanovićeva je sa sedam godina starijom Italijankom dva puta u karijeri odmerila snage i slavila oba puta - na Rolan Garosu 2005. bila je bolja u osmini finala u tri seta, dok je prošle sezone u Indijan Velsu takođe slavila istim rezultatom.

I protiv Mađarice, koja je trenutno 25. na WTA listi, srpska teniserka ima pozitivan skor. Igrale su samo jednom u četvrtfinalu Berlina, prošle godine, i Ana je odnela pobedu rezultatom 3:6, 6:4, 6:3.

Turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara, a Ivanovićeva je postavljena za sedmog nosioca.

Ona je prošle godine bila druga "kosturašica", a takmičenje je završila u trećem kolu, nakon poraza od Lindzi Devenport - 6:4, 6:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC