• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1 MELBURN: Baton prvi, Bron GP razbija!

Britanac Dženson Baton, vozač ekipe Bron GP, startovaće sa "pol pozicije" u prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

 F1 MELBURN: Baton prvi, Bron GP razbija! Izvor: MONDO

Odmah iza njega naći će se Brazilac Rubens Barikelo, takođe iz Bron GP, što dovoljno govori o brzini bolida nekadašnjeg tima Honde. Nedjeljna trka biće prva poslije skoro 40 godina u kojoj će sa "pol pozicije" krenuti vozač novog tima.

"Prethodnih pet-šest mjeseci su bili teški, jer Rubens i ja nismo znali da li ćemo uopšte voziti ove sezone. Zato je ovaj rezultat zapanjujući. Svaka čast Rosu Braunu i direktoru Niku Fraju", izjavio je Baton.

Honda je zimus odlučila da zbog svjetske finansijske krize istupi iz šampionata F1, da bi Ros Braun prije samo nekoliko nedjelja preuzeo brigu o timu i osigurao njegov opstanak, pod novim imenom. Baton i Barikelo su u subotnjim kvalifikacijama samo opravdali velika očekivanja, poslije impresivnih rezultata na testiranjima.

Iz drugog reda startovaće Sebastijan Fetel (Red Bul) i Robert Kubica (BMW), a iz trećeg Niko Rozberg (Vilijams) i Timo Glok (Tojota).

Dakle, zablistali su vozači timova sa spornim izgledom šasije (Braun GP, Vilijams, Tojota), na koje su prije par dana Ferari, Reno i Red Bul podnijeli neuspjelu žalbu. Da li je tu i kraj priče o kontroverznim "zadnjim difuzerima", ostaje da se vidi!

Vozači koji su se prošle sezone borili za titulu nisu se dobro proveli u kvalifikacijama u Melburnu. Felipe Masa i Kimi Raikonen iz Ferarija plasirali su se na sedmo, odnosno deveto mjesto, dok su uzdanice Meklarena ostvarile još gori rezultat.

Finac Heiki Kovalainen startovaće sa 14, a branilac titule Luis Hamilton tek sa 15. pozicije! Fernando Alonso na dvanaestom mjestu takođe nije blistao.

"Imamo problema sa mjenjačem, kao da mi nedostaje jedna brzina. Ne znam šta je u pitanju, ali moramo to da popravimo. Inače nećemo moći da se trkamo", rekao je mladi Britanac.

Trka za Veliku nagradu Australije, na stazi Albert park, na programu je u nedjelju od osam časova ujutru po srednjoevropskom vremenu.

(MONDO, foto: formula1.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC