• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Kreće Jelena, prvo Viktor i Janko

Srpski teniseri i teniserke za sada bilježe odlične rezultate na ATP Mastersu i WTA turniru u Majamiju.

 MAJAMI: Kreće Jelena, prvo Viktor i Janko Izvor: MONDO

Poslije 4-0 Troickog, Tipsarevića, Đokovića i Ane Ivanović, na teren će u noći između subote i nedjelje i Jelena Janković, aktuelna vicešampionka Soni Erikson opena. Popularna "Džej Džej" od svih naših predstavnika u Majamiju može najviše da izgubi, s obzirom na to da je prošle godine igrala u finalu.

Pritisak je utoliko veći što je treća teniserka svijeta u Indijan Velsu ekspresno eliminisana, i to od talentovane, ali relativno nepoznate Ruskinje Pavljučenkove.

U odbranu pozamašnog broja bodova krenuće duelom drugog kola sa Argentinkom Gizelom Dulko, koju je uspjela da pobijedi u oba međusobna susreta, 2004. godine u Hertogenbošu i 2006. na US openu.

Jelenin meč biće posljednji na repertoaru. Od 20 časova po lokalnom vremenu (dva ujutru po našem) na centralnom stadionu će se sastati Rafael Nadal i Teimuraz Gabašvili, pa onda Janković i Dulko.

Ako pobijedi, protivnica u trećoj rundi biće joj Iveta Benešova (Češka) ili Sabine Lisicki (Nemačka), dok će Ana Ivanović poslije rutinske pobjede nad Ukrajinkom Koricevom (6:0, 6:3) na Mađaricu Agneš Savaj. Ana u međusobnim duelima vodi sa 1:0.

"Srećna sam prije svega zbog dobrog početka. Protiv slabije rangiranih teniserki morate da krenete jako i oduzmete im nadu u iznenađenje. Ona je igrala u kvalifikacijama i već je uhvatila ritam, ali ja sam odgovorila izazovu. U prvim kolima uvijek želite ovakve pobjede, jer se tako štedi energija i dobija na samopouzdanju", rekla je Ivanovićeva.

Viktor Troicki i David Nalbandijan u okviru drugog kola će se sastati već od 16 časova po centralnoevropskom vremenu, dok se početak duela Janka Tipsarevića i Austrijanca Jirgena Melcera očekuje oko 20 časova.

Troicki je dva puta igrao sa Argentincem i oba puta izgubio u dva seta - prošle nedjelje u Indijan Velsu i 2008. godine u Londonu, na Kvinsu. Tipsarević i Melcer (32. na ATP listi) sastaće se prvi put u karijeri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC