• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Viktor naplatio Davidu sa kamatom!

Ako je Troicki 18. marta na Indijan Velsu dobio lekciju od Argentinca, onda mu je deset dana kasnije objasnio neke stvari - 6:1, 6:3.

 MAJAMI: Viktor naplatio Davidu sa kamatom! Izvor: MONDO

Viktor Troicki ostvario je jedan od najvećih skalpova u karijeri, koja nastavlja da ide uzlaznom putanjom.
U drugom kolu Mastersa u Majamiju, drugi reket Srbije vratio je Argentincu Davidu Nalbandijanu "milo za drago" za prošlonedjeljni poraz u trećem kolu Indijan Velsa.

Ako je tada, 18. marta u Kaliforniji dobio lekciju od 15. igrača svijeta, onda je deset dana kasnije, na Floridi, istom igraču objasnio neke stvari - 2:0 (6:1, 6:3), poslije sat i 14 minuta igre.

U trećem kolu 4.500.000 dolara vrijednog turnira ATP serije 1.000, Troicki (41. na svijetu) sastaće se protiv boljeg iz duela (24) Rišar Gaske - Albert Montanjes.

Viktor je prvom pobjedom u trećem susretu sa nekad trećim teniserom svijeta, zaradio 21.300 dolara i 45 ATP poena i to na impresivan način. Četiri puta oduzeo mu je servis, od čega je tri brejka napravio u prvom setu, a nijednom nije ispustio svoj.

Ipak, najdramatičnije pred oko 6.000 gledalaca na Grendstendu, bilo je u devetom gemu drugog seta, pri rezultatu 5:3 za Troickog, kada je Beograđanin servirao za meč. Ruka mu se prilično stegla, a srce uznemirilo, tako da je izgubio igru kojom je glatko dotjerao (14) Nalbandijana u situaciju da spašava živu glavu.

U prvom kolu, Nalbandijan je bio slobodan.

Nalbandijanov početak "iz snova"

Nesigurnom igrom i mlakim udarcima, Viktor je nekako došao do 40:30 i prve meč lopte poslije sat i devet minuta igre, ali je potom morao da spasi dve brejk lopte, koje bi Nalbandijana svakako u potpunosti vratile u meč. Kada je to preživio, 41. igrač svijeta pogodio je dobar prvi servis, došao do druge meč lopte, a onda natjerao Argentinca na nesvakidašnju grešku za 2:0!

Iako je Troicki (23 godine) odigrao odličan meč, dominirao i pogađao teške udarce, istina je i da je četiri godine stariji Nalbandijan bio daleko ispod nivoa igre sa kojom je stigao do osmine finala Indijan Velsa, gdje je umalo pobijedio Rafaela Nadala.

Prvi set, David je završio sa 30 odsto uspješnosti prilikom prvog servisa i tako dekoncentrisan bio je lak plijen za Troickog, koji je napravio tri brejka za 6:1, poslije svega 28 minuta igre.

U prvom kolu Majamija, Troicki je savladao Francuza Nikolasa Devildea sa 2:0 (6:2, 6:3).

Prvi put, Troicki i Nalbandijan sastali su se prošle godine na travi Kvinsa, uoči Vimbldona i tada je "gaučos" bio bolji sa 2:0 (6:4, 7:6).

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC