• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Hrvati preko prostitukti htjeli do trona?

Danski sudija Ejbi Lars Pedersen iznio nevjerovatnu optužbu na račun organizatora SP u Hrvatskoj, navodeći da su arbitrima nuđene usluge prostituki!

 RUKOMET: Hrvati preko prostitukti htjeli do trona? Izvor: MONDO

Danac, koji je dijelio pravdu u finalu između selekcije domaćina i Francuske, koji su "trikolori" riješili u svoju korist (28:23) i okitili se titulom svjetskog prvaka prvi put u istoriji, optužbe o pokušaju namještaljke s prostitutkama rekao je televiziji "TV 2", koja je pokrenula lavinu nove velike rukometne afere.

"Na jednoj večeri s organizatorima, kojoj su prisustvovale sve sudije šampionata, odjednom su se pojavile mlade dame, koje nam nisu predstavili direktno, ali je bilo jasno da je riječ o prostitukama. Takve stvari mogu da se dogode samo na Balkanu", rekao je Pedersen i dodao da je zbog toga napustio večeru, zajedno s još dvojicom danskih kolega.

Njemački sportski portal "Sportal.de" i dnevnik "Bild" sugerišu kako su organizatori takmičenja krivci za ovo, kako navode, indirektni mito, posebno jer su djevojke nuđene arbitrima veče uoči finalnog dvoboja.

Hrvatski rukometni savez s gnušanjem je odbacio ove optužbe…

"Zanimljivo je da su optužbe došle baš sada, nakon što smo tražili tri nezavisne ekspertize finala koje potvrđuju da je velika šteta nanesena hrvatskoj strani, a nakon što smo danski sudijski par i pomenutu utakmicu prijavili Sudijskoj organizaciji Međunarodnog olimpijskog odbora, razgovarali s čelnicima EHF i tražili razgovor s predsjednikom Hasanom Mustafom", navodi se u saopštenju HRS, a prenosi "Indeks".

Bilo kako bilo, ovo je novi šamar svijetu rukometa, koji poslednjih nedelja trpi žestoke udarce sportske javnosti zbog namještanja utakmica.

Lavinu, koja sve više otvara "Pandorinu kutiju", pokrenuli su njemački arbitri Frank Leme i Bernd Ulrih, koji su uhvaćeni sa 50.000 dolara nakon finalne utakmice Kupa pobjednika kupova 2006. godine u kojoj su Čehovski Medvedi sa golom razlike osvojili titulu protiv španskog Valjadolida.

Povodom ovog slučaja umiješala se Svjetska rukometna federacija (EHF) i otvorila istragu, a njemačke sudije su se branile tvrdnjom da im je sve podmetnuto, te da oni nisu ni znali da nose novac u svojim torbama!?

Potom je EHF takođe pokrenula istragu protiv jednog od najvećih evropskih klubova – njemačkog Kila zbog prevare i namještanja. Pod upitnikom je finalni meč Lige šampiona 2007. godine protiv Flensburga. Prema pisanju njemačkih medija, Kil je platio 96 hiljada evra kako bi u revanšu što lakše došao do pobjede.

(MONDO, foto Bild)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC