• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baton: Pobjeda za tim

"Ne moram da podsjećam šta se sve događalo i koliko nam je trebalo da se uopšte nađemo na startnoj liniji", izjavio je poslije pobjede u Melburnu.

 Baton: Pobjeda za tim Izvor: MONDO

Vozač ekipe Bron GP, Dženson Baton, pobjednik trke za Veliku nagradu Australije u Melburnu, posvetio je trijumf svojoj ekipi, koja ove sezone debituje u šampionatu Formule jedan.

Veliki uspjeh ekipe Rosa Brona, koji je preuzeo tim poslije povlačenja Honde, upotpunio je Brazilac Ruben Barikelo, koji se plasirao na drugu poziciju.

"Ovo nije bilo moje najbolje izdanje, ali sam ipak pobijedio. Ovo je pobjeda za tim. Ne moram da podsjećam šta se sve događalo i koliko nam je trebalo da se uopšte nađemo na startnoj liniji", izjavio je Baton poslije trke.

To je prvi put od 1977. godine i ekipe Volf, da debitant u šampionatu ostvari pobjedu i prvi put poslije 1954. da debitant ostvari "1-2" finiš. Te godine su trijumf Mercedesu donijeli Huan Manuel Fanđo i Karl Kling.

"Kraj trke je kao iz bajke. Neko će reći da je šteta što se završila sa sigurnosnim vozilom na čelu, ali meni to nije važno, zanima me samo pobjeda", dodao je on.

Baton je startovao sa "pol pozicije" i uspio da zadrži prednost tokom čitave trke. Po ulasku na cilj pohvalio ga je i vlasnik ekipe Ros Bron, nekadašnji šampion svijeta na funkciji tehničkog direktora Benetona i Ferarija.

"Fantastično si obavio posao. Čestitam, zaslužio si pobjedu".

Dvadesetdevetogodišnji Britanac je za prethodnih devet sezona u F1 trijumfovao samo jednom, i to na Hungaroringu 2006!

(Beta-Rojters, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC