• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Troicki gazi, na redu je Marej

Viktor Troicki igraće u osmini finala turnira u Majamiju! Njegov protivnik biće bolji iz duela Endi Marej (Velika Britanija) - Nikolas Masu (Čile).

 MAJAMI: Troicki gazi, na redu je Marej Izvor: MONDO


Srpski teniser je u trećoj rundi takmičenja nadigrao Nemca Bjorna Faua rezultatom 6:4, 6:3 i prvi put u karijeri izborio plasman u četvrto kolo jednog turnira iz Masters serije.

Troicki je pobjedom nad Davidom Nalbandijanom u prethodnoj rundi potvrdio da polako ali sigurno krči put ka društvu najboljih na svijetu, nakon čega mu nije bilo teško da nadigra "srećnog dobitnika" koji je u glavnom žrijebu zamjenio povrijeđenog nosioca Rišara Gaskea.

Njemačkom teniseru to je omogućilo da preskoči prvu rundu takmičenja, a onda je u drugom kolu dobio duel zahvaljujući predaji Alberta Montenjesa, nakon čega je njegovu šetnju kroz Majami prekinuo Troicki.

Član Dejvis kup tima Srbije odlično je servirao i zahvljujući tome u sedmom gemu uspio je da oduzme protivniku servis i stigne do prednosti koji nije ispustio do kraja - 6:4.

Viktor je odlično nastavio i u drugom setu. Iako nikada nije odmerio smage sa Fauom, Viktor je tokom prvih pola sata igre dobro snimio sve mane i vrline protivnika.

Sve manjkavosti, kao i činjenicu da praktično nije ni osjetio terene Ki Biskejna, jer je do treće runde stigao poslije samo 12 odigranih gemova, Troicki je iskoristio na najbolji način. Sigurna igra u prvom setu doprinjela je dodatnom samopouzdanju, pa je u nastavku furiozno stigao do vođstva od 4:0.

Iskusni, 30-godišnji Fau, uspio je tada na kratko da "pokaže zube", napravi brejk i veže dva gema (4:2), ali ne i da učini više od toga. Troicki je nakon toga zadržao mirnoću, odigrao je dobro i krupnim koracima stigao do osmine finala.

Taj uspjeh Viktoru će donijeti skok na ATP listi, pa je izvjesno da će već od narednog ponedjeljka biti mežu 40 najboljih tenisera na svijetu.

Viktor će u četvrtom kolu imati veoma težak zadatak, jer će najvjerovatnije odmjeriti snage sa Endijem Marejom. Škotlanđanin, koji na ATP listi zauzima četvrto mjesto, igraće u trećoj rundi sa Čileancem Nikolasom Masuom.

Troicki i Marej su do sada odigrali samo jedan duel, prošle godine na turniru u Sankt Peterburgu i Škot je slavio ubjedljivim rezultatom 6:3, 6:3.

Sa Nikolasom Masuom srpski teniser nikada se nije susreo u karijeri.

Turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC