• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MAJAMI: Đoković lako preko Berdiha

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Majamiju, pošto je za sat i 12 minuta deklasirao Čeha Tomaša Berdiha - 6:3, 6:2.

 ATP MAJAMI: Đoković lako preko Berdiha Izvor: MONDO

Treći teniser svijeta u narednoj rundi će se sastati sa pobjednikom meča Žil Simon - Žo Vilfred Conga.

Sa Simonom ima pozitivan (2:1), a sa Congom negativan (1:4) skor i seriju od četiri poraza, nakon trijumfa u finalu Australijan opena 2008. godine.

Ko god da mu bude protivnik, Đoković će važiti za blagog favorita, pošto je u duelu sa Berdihom, 22. na ATP listi, potvrdio da mu je forma u usponu.

Novak je prvoj dvojici rivala na Soni Erikson openu (Dančević, Matje) dozvolio da osvoje tek po pet gemova, a u utorak je i 195 centimetara visoki Čeh doživio istu sudbinu.

Srpski as iskoristio je pet od 11 prilika za brejk. Posebno impresivan bio je u drugom setu, kada je Berdih jedinim brejkom na meču poveo sa 2:1, a Đoković uzvratio serijom od 5:0 i na impresivan način završio posao.

Zanimljivo je da se Berdih u prethodne dve nedjelje sastao sa preostalom dvojicom Srba iz svjetskih Top 50 - Viktor Troicki ga je "počistio" na Mastersu u Indijan Velsu, a onda je on bio mnogo bolji od Janka Tipsarevića na čelendžeru u Sanrajzu.

Đoković je odigrao maestralno sa osnovne linije, bio je daleko precizniji i strpljiviji od Berdiha, koji se uglavnom oslanjao na snagu i napravio osjetno više grešaka. Kada bi ubacio prvi servis, Đoković je u čak 83 odsto slučajeva osvajao poene!

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC