• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa se mučio, dobri Federer i Verdasko

Rafel Nadal izborio je plasman u četvrfinale Masters turnira u Majamiju, nadigravši u četvrtom kolu Stanislasa Vavrinku sa 7:6, 7:6.

 Rafa se mučio, dobri Federer i Verdasko Izvor: MONDO

Španac se dobrano pomučio na duelu protiv sve boljeg švajcarskog tenisera, ali je u dva taj-brejka ipak uspio da napravi ključnu prevagu.

"Zadovoljan sam zbog pobjede, iako znam da mogu da odigram mnogo bolje nego što sam to pokazao protiv Vavrinke. Igrač ne može svakog dana da pruži 100 odsto svojih mogućnosti. Ipak, dobio sam dva taj-brejka, jer sam bio usresređen i koncetrisan u ključnim trenucima", izjavio je Nadal, koji je i na prethodnom turniru Masters serije u Indijan Velsu teško izvojevao pobjedu u četvrtom kolu protiv Davida Nalbandijana, spasivši čak pet meč lopti, a zatim osvojio titulu.

Nadal ima veliki motiv u Majamiju, jer je do sada osvojio čak 13. trofeja na turnirima Masters serije, ali nijedan na Floridi. Dva puta je bio na korak od pobjede, ali mu je izmakla ispred nosa - prije četiri sezone u finalu ga je savladao Rodžer Federer, a prošle godine bolji je bio Nikolaj Davidenko.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Huana Martina del Potra, koji je sa lakoćom eliminisao njegovog zemljaka Davida Ferera (6:3, 6:2). Španac vodi u duelima protiv Argentinca 4:0, a posljednji duel dobio je uporavo u četvrfinalu Indijan Velsa prije dve nedelje.

U četvrtfinalu muškog turnira u Majamiju igraće još (3) Novak Đoković - (10) Žo Vilfred Conga, (4) Endi Marej - (8) Fernando Verdasko i (2) Rodžer Federer - (5) Endi Rodik.

Federer je je bio ubjedljiv protiv domaćeg tenisera Tejlora Denta (6:3, 6:2), dok je Verdasko "počistio" Radeka Štepaneka - 6:2, 6:2.

Kuznjecova i Azarenka u polufinalu

U konkurenciji dama plsman u polufinale izborile su Svetlana Kuznjecova i Viktorija Azarenka. Ruskinja, koja je postavljena za osmog nosioca, teškom mukom slavila je protiv Karoline Voznjacki iz Danske - 6:4, 6:7, 6:1, dok je Bjeloruskinja bila bolja od Samante Stosur (6:1, 6:0).

Kuznjecova, koja je slavila u Majamiju 2006. godine, dokopala se svog prvog polufinala u 2009. godini, u kome će snage odmjeriti sa mladom Azarenkom. Ruskinja je dobila sva tri prethodna duela protiv 19-godišnje bjeloruske igračice, što joj uliva veliko samopouzdanje pred novi susret i daje realne šanse da stigne do prvog finala poslije turnira u Tokiju u septembru, kada je izgubila od Jelene Janković.

Azarenka, koja na WTA listi zauzima 10. poziciju, respektuje protivnicu, i obećava da će u polufinalu igrati najbolji tenis, kako bi prekinula neuspješni niz.

"Svetlana je odlična igračica, a na ovom turniru je potvrdila da igra u fantastičnoj formi. U polufinalu ću pokušati da demonstriram dobru igre kao protiv Samante Stosur, i potrudiću se da odigram i bolje", rekla je Azarenka.

Za plasman u drugo polufinale boriće se branilac trofeja Serena Vilijams i Kineskinja Li Na, odnosno peti nosilac Venus Vilijams i Čehinja Iveta Benešova.

Ukupni nagradni fond turnira u Majamiju je devet miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC