• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ustao i - preživio

Srpski teniser će se, poslije trijumfa nad Congom, u polufinalu turnira u Majamiju sastati sa drugim reketom svijeta.

 Đoković: Ustao i - preživio Izvor: MONDO

Novak Đoković će se za plasman u finale turnira u Majamiju boriti sa Rodžerom Federerom.

Srpski teniser je poslije odlične igre u većem dijelu polufinalnog meča i velike krize zbog stomačnih problema u finišu drugog seta ipak pobijedio svog dužnika, Žoa Vilfreda Congu - 6:3, 6:4.

"Nisam se osjećao dobro, imao sam problema sa stomakom i veče prije i na dan meča. Sigurno je i vrućina imala uticaja, u kombinaciji sa pritiskom koji se osjeća na terenu", ocijenio je Novak Đoković.

"Ali, sjajan je način na koji sam uspio da ustanem i preživim dole na terenu", dodao je treći reket svijeta.

Zaista je Novak Đoković podsjetio na dane kada je igrao u najboljoj formi u karijeri. Uspio je da pobijedi Francuza, koji ga je dobio u prethodna četiri meča.

"Srećan sam zbog svoje predstave. Borio sam se da pronađem način da ga savladam. Znao sam da moram budem u meču sve vrijeme, čekam šansu i budem agresivan".

Novak tvrdi da je iz minulih poraza od Conge izvukao pouke. Sada ga je savladao tek drugi put. Prethodno je bio bolji u finalu Australijan opena 2008.

"U poslednjih nekoliko mečeva sam čekao njegove greške, ne znam iz kog razloga. Sada sam bio bliži liniji, pokušavao više da kontrolišem meč i vršim pritisak na protivnika".

Naredni rival biće mu Rodžer Federer sa kojim se sastajao devet puta, a slavio u samo dva meča. U 2008. Srbin se radovao na već pomenutom gren slemu u Melburnu, a zatim je Švajcarac dva puta bio bolji.

"Nema šta da se priča o Rodžeru. Moraću da promijenim neke stvari, on sjajno servira. Svi znamo da voli da igra u SAD i da to uvijek dobro čini. Na velikim turnirima igra dobro, dominira godinama unazad. Biće teško, baš teško", zaključio je Novak Đoković.

Rodžer Federer je na putu do polufinala savladao Endija Rodika, 17. put u karijeri, uz samo dva poraza - 6:3, 4:6, 6:4. Borba je trajala više od dva sata, a Švjacarac je pobijedio uprkos tome što je napravio čak 37 neiznuđenih grešaka, 20 više od protivnika.

"Imam dobar skor sa Novakom - 7:2, pa se nadam da mogu opet da odigram dobro protiv njega i pobijedim", izjavio je Federer.

Duel između Đokovića i Federera na programu je u petak.

U četvrtak će se igrati i preostala dva četvrtfinala, sastaće se Endi Marej - Fernando Verdasko (u 21,00 po srednjeevropskom vremenu) i Rafael Nadal - Huan Martin del Potro (1,00 u noći između četvrtka i petka).

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC