• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MAJAMI: Del Potro izbacio Rafu

Dvadesetogodišnji dvometraš je u noći između četvrtka i petka poslije tri sata igre prvi put u karijeri savladao Rafaela Nadala - 6:4, 3:6, 7:6.

 ATP MAJAMI: Del Potro izbacio Rafu Izvor: MONDO

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaće se u petak od 19 časova po centralnoevropskom vremenu, a u drugom polufinalu turnira Masters serije u Majamiju igraće Britanac Endi Marej i - Argentinac Huan Martin Del Potro!

Dvadesetogodišnji dvometraš je u noći između četvrtka i petka, poslije skoro tri sata igre, prvi put u karijeri uspio da savlada Rafaela Nadala. Kasnije je Marej deklasirao Fernanda Verdaska (6:1, 6:2).

"Da biste pobijedili Rafu svaki segment vaše igre mora da bude na visokom nivou. Dominirao sam u dugim poenima i to mi je donijelo prevagu u trećem setu i u taj-brejku. Pobijedio sam ga glavom, servisom i forhendom", rekao je Del Potro.

U meču koji su obilježili preokreti, Argentinac je slavio rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (7:3). Početkom drugog seta napravio je brejk za vođstvo od 2:1, Nadal je dobio osam od narednih devet gemova, ali u setu odluke nije uspio da prednost od 3:0, uz dva brejka, pretoči u pobedu.

Del Potro je iznudio taj-brejk i poslije vođstva prvog tenisera svijeta od 3:2 osvojio pet poena zaredom. Nadal ga je prethodno "tukao" u sva četiri okršaja!

"Istina o ovom meču je da sam sve vrijeme igrao loše. On je počeo da pravi greške, poveo sam sa 3:0 u trećem setu i onda se dogodila katastrofa. Čestitam Del Potru, iako ne mislim da je odigrao nevjerovatan meč. Iskoristio je to što nisam bio na svom nivou", izjavio je Španac poslije tek trećeg poraza u 2009. godini.

U finalu ženskog singla sastaće se branilac titule Serena Vilijams i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Vilijamsova je u duelu sa sestrom Venus nastavila seriju mečeva dobijenih sa 2:1 u setovima. Poslije Kineskinja Ženg i Na, 6:4, 3:6, 6:3, dok je Azarenka bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove - 6:3, 2:6, 7:5.

Ukupan rezultat u sestrinskim okršajima sada je 11:10 u korist Serene. Koliko je meč u Majamiju bio izjednačen, svjedoči ukupan broj osvojenih poena 82:81.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC