• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Meklaren suspendovao sportskog direktora

Ekipa Meklarena suspendovala je sportskog direktora Dejva Rajana zbog incidenta poslije trke za VN Australije.

 F1: Meklaren suspendovao sportskog direktora Izvor: MONDO

Ova ekipa manipulisala je dokazima koji su doveli do kazne za vozača Tojote Jarna Trulija, ali nakon što je obmana otkrivena Meklaren je kažnjen oduzimanjem svih bodova na ovoj trci, a Dejv Rajan označen je kao jedan od glavnih krivaca za incident.

"Rajanova uloga u prošlonedjeljnim dešavanjima i posebno njegovo ophođenje prema Svjetskoj automobilskoj federaciji (FIA), zbog čega se izvinjavamo, ostavili su ozbiljne posljedice na tim", obrazložio je odluku generalni direktor Meklarena Martin Vitmarš.

Meklaren se poslije trke žalio upravi takmičenja zato što je vožač Tojote Jarno Truli pretekao Hamiltona na navodno nedozvoljen način.

Truli, koji je trku završio na trećem mjestu, zato je bio kažnjen dodavanjem 25 sekundi zbog čega je nazadovao na 12. poziciju.

Hamilton je sa druge strane napredovao do trećeg mjesta i osvojio šest, a ne pet bodova.

Kasnije je, međutim, utvrđeno da je Meklaren manipulisao dokazima prilikom žalbe, pa je Hamiltonu, aktuelnom šampionu Formule jedan, oduzeto treće mjesto, kao i bodovi sa prve trke sezone. Trofej je, inače, pripao Britancu iz ekipe Bron GP Džensonu Batonu.

Direktni učesnik afere Luis Hamilton izvinio se zbog načinjene "greške".


"Žao mi je, vrlo, vrlo žao. Žao mi je što sam lagao sudije i protratio njihovo vrijeme. Žao mi je moje ekipe, žao mi je i Dejva. Bio je uzoran član našeg tima godinama. Nije ovo bila njegova namjera, dobar je čovjek, ne znam", rekao je Hamilton i dodao kako mu je trenutna sitacije jedna od najtežih u životu.

"Ovo je najgori trenutak u mom životu. Optužili su me da sam patološki lažljivac. Nisam lažljivac i nisam nepošten. Ja sam samo ''vojnik MekLarena''. Svaki put pošteno odradim ono što iz ekipa od mene traže. Učinio sam to i ovaj put. Tek sam na kraju shvatio da sam napravio grešku koja će me skupo koštati," završio je aktuelni prvak Formule 1.

Sezona se nastavlja ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Malezije na stazi Sepang, a najbrži na treningu u petak bio je dojac Ferarija Kimi Raikonen - Felipe Masa.


(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC