• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Marej puca iz svih oružja

Novak Đoković i Endi Marej odmjeriće sedmi put u karijeri snage u nedeljnom finalu turnira u Majamiju.

 Đoković: Marej puca iz svih oružja  Izvor: MONDO

Srpski teniser ima pozitivan skor, slavio je četiri puta protiv Škotlanđanina, ali je Marej posljednja dva puta bio bolji.

"Posljednja dva duela protiv Endija bila su veoma neizvjesna, ali je on slavio na kraju. I u onim prethodnim mečevima, koje sam ja dobio, odlučivale su nijanse, ali je Marej od tada veoma napredovao", izjavio je Đoković uoči finalnog susreta u Majamiju.

Novak ističe da je Marej mnogo poboljšao svoju igru u posljednjih godinu dana, što opet garantuje veoma neizvjestan duel.

"Marej je poboljšao svoju igru, ali je i fizički napredovao, što dovoljno govore i njegove partije posljednjih mjeseci. Veoma je teško igrati protiv njega, jer ga je teško pročitati na terenu. Takođe udara snažno, ali se i veoma dobro kreće po cijelom polju. Veoma je strpljiv u gri, izdržljiv i imam utisak da može mnogo da trči", rekao je Đoković, koji je u polufinalu nadigrao Rodžera Federera rezultatom 3:6, 6:2, 6:3.

Treći teniser svijeta je rekao da će mu najveće probleme na finalnom meču zadavati Marejov prebogati "arsenal" udaraca.

"Endi veoma dobro i često mijenja ritam igre tokom meča. On je veoma, veoma pametan i smiren igrač. Ne posjeduje nijedno posebno oružje, nešto što ga specijalno izdvaja, već su mu svi elementi igre veoma dobri", istakao je Đoković.

I Marej, sa druge strane, očekuje sjajno finale - pravu poslasticu za ljubitelje tenisa.

"Obojica igramo dobro, i zbog toga očekujem sjajno finale. Siguran sam da i Novak razmišlja na sličan način. Veoma je dobro što sam uspio da pronađem način da pobijedim Novaka, poslije mnogo mučenja, ali znam da ću u nedelju morati da budem mnogo dobar kako bih ga ponovo dobio", rekao je Marej, koji za Đokovićem na ATP listi zaostaje samo 570 bodova.

Marej tvrdi da ove sezone igra veoma dobro i da ima mnogo samopouzdanja zbog toga, kao i da je spreman da maksimalno uloži u meč za titulu u Majamiju.

"Osjećam se odlično, vjerujem u sebe i svoju igru, ove godine sam u zamahu. Ipak, ne želim da sebi namećem pritisak pred finale. Igram dobro, snažno udaram lopticu, solidno se krećem i taj recept donio mi je uspjeh. Protiv Đokovića ću se truditi da igram na isti način", otkrio je Marej, koji je na putu do borbe za trofej eliminisao Huana Martina del Potra (6:1, 5:7, 6:2).

Turnir u Majamiju, drugi iz Masters serije ove sezone, igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara. Pobjedniku će pripasti 605.500 dolara i 1.000 ATP bodova, a poraženom ček na 295.000 dolara i 600 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC