• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO(EL): Partizan jači od Juga i sudija

Vaterpolisti Partizana za dve nedjelje u Dubrovniku braniće dva gola prednosti, koliko su stekli protiv Juga u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

 VATERPOLO(EL): Partizan jači od Juga i sudija Izvor: MONDO

Partizan je pobijedio na svojoj Banjici 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2), a s obzirom na kriterijum suđenja, srpski šampion ostvario je odličan rezultat.

Slovenac i Mađar, ljudi u bijelom, nekim odlukama, pogotovo u prve dve četvrtine, poprilično su iznervirali igrače, stručni štab i navijače Partizana. U prilog tome statistički podatak - čak osam isključenja igrača Partizana u prvih 16 minuta, i dva peterca za Jug, više nego prestrogo dosuđena.

Jug je vodio do kraja druge četvrtine. Trofejna hrvatska ekipa, povela je 2:0, potom 3:1 i 4:2, ali je Partizan imao izuzetno raspoloženog centra Duška Pijetlovića koji je fenomenalnim golovima crno-bijele držao u životu.

Nošeni podrškom navijača, crno-bijeli su "eksplodirali" u trećoj četvrtini. Agresivna odbrana i dalekometna paljba Filipa Filipovića i Vujasinovića donijela je rezultat i solidnu prednost od tri gola - 8:5.

Međutim, prednost se brzo istopila. Jug je u posljednjem minutu uspio da realizuje još jedan napad sa igračem više i jednu kontru i potpuno se vratio u igru.

Ne zna se koji je gol Duška Pijetlovića, od pet koliko ih je postigao, bio važniji, ali je izuzetno značajan onaj u poslednjoj četvrtini, kada je u situaciji sa igračem više centar crno-bijelih donio dva gola prednosti - 10:8.

Jug preko raspoloženog Sandra Sukna vraća na minus jedan, ali Živko Gocić ponovo donosi crno-bijelima dva gola više, koja mu donosi kakvu-takvu prednost pred revanš u Dubrovniku, 22. aprila gdje treba očekivati isto uzbudljivu i čvrstu utakmicu i neizvjesnu do kraja.

Navijači Partizana ispratili su vaterpoliste skandiranjem: "Idemo dalje!".

Pobjednik dvomeča igraće u polufinalu Fajnal-fora u Rijeci (22. i 23. maj) sa boljim iz duela Vašaš - Pro Reko. To će vjerovatno biti italijanski šampion i branilac titule prvaka Evrope koji je u prvom meču u Mađarskoj pobijedio 11:8.

STRELCI:

PARTIZAN: Duško Pijelović 5, Vladimir Vujasinović 2, Nikola Rađen, Filip Filipović, Milan Aleksić i Živko Gocić po jedan.

JUG: Miho Bošković i Sandro Sukno po 3 Tihomil Vranješ, Andro Bušlje i Toni Azevedo po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan - 5/9 ; Jug - 7/9

PETERCI: Jug 2/1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC