• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARBELJA: Muke po Jeleni

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Marbelji, pošto je u petak poslije dva sata i 42 minuta savladala Italijanku Robertu Vinči.

 MARBELJA: Muke po Jeleni Izvor: MONDO

Poslije lakih pobjeda u prva dva kola, očekivalo se da će Jelena brzo završiti posao i u susretu sa 67. teniserkom svijeta, ali je izgubila prvi set i tek poslije drame u trećem slavila rezultatom 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

U polufinalu turnira čiji je nagradni fond 500.000 dolara, crvena šljaka,sastaće se sa Anabel Medinom Gariges, što će biti uvertira za plej-of meč Fed kupa između Španije i Srbije, krajem mjeseca u Ljeidi.

Njih dvije do sada su se sastale četiri puta i rezultat je 3:1 za Jelenu. Jedini poraz doživjela je 2007. u Strazburu, i to predajom.

Drugi polufinalni par daće pobjednice mečeva Kaja Kanepi (Estonija) - Sorana Kirstea (Rumunija) i Karla Suarez Navaro (Španija) - Klara Zakopalova (Češka).

Poslije ispadanja Serene Vilijams, Jankovićeva je postala glavni favorit za osvajanje turnira. Najbolje rangirana od preostalih rivalki je upravo Medina Gariges, koja na WTA listi zauzima 20. poziciju.

Roberta Vinči, koja je u Marbelji prethodno pobijedila Bugarku Pironkovu i Čehinju Vajdišovu, bila je na dobrom putu da načini još jedno iznenađenje. Kod rezultata 2:2 krenula je u seriju od čak tri brejka, što joj je uz jedan gem osvojen na svoj servis bilo dovoljno da povede sa 1:0.

I u drugom setu je rezultatska ravnoteža trajala do 2:2, a onda je Jankovićeva uhvatila ritam, riješivši u svoju korist šest od narednih sedam gemova.

Umjesto da se kod 2:0 i 3:1 u trećem setu značajnije "odlijepi", ona je dozvolila omalenoj Italijanki da dva puta uzvrati brejkom, izjednači na 3:3, poslije čega se vodila žestoka borba za svaki poen.

"Džej Džej" pri vođstvu od 5:4 nije iskoristila tri meč-lopte, zatim je kod 5:5 mogla da izgubi gem na svoj servis. I u taj-brejku se igralo "poen za poen", Jankovićeva je sve vrijeme imala poen prednosti i konačno ga dobila sa 8:6.

Uoči polufinala može da je ohrabri to što je i Medina Gariges protiv Sare Erani igrala dug meč (trajao tri sata i pet minuta), ali sopstvena partija svakako ne može.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC