• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešum: Moj život više neće biti isti

Umjesto da se raduje povratku na teren,Žarko Šešum je i dalje pod utiskom tragedije u kojoj je izgubio saigrača Marijana Kozmu i bio teško povrijeđen.

 Šešum: Moj život više neće biti isti Izvor: MONDO

Jedan od najboljih srpskih rukometaša u intervjuu za "Press" otkrio je da se oporavio od povrede jagodične kosti zadobijene u tuči sa grupom Roma, ali ne i od traume od te kobne večeri kada je Kozma uboden nožem u srce, a hrvatski golman Ivan Pešić u bubreg, koji mu je kasnije odstranjen.

Šešum, desetak dana od očekivanog povratka na teren u dresu Vesprema, dodaje da je njegov život zauvijek promijenjen. I ne samo njegov...

"Na sve je ostavila traga. Na saigrače, klupsko rukovodstvo, ljude u gradu... Nikada više ništa neće biti isto kao prije, ta tragedija nam je izmijenila živote. Ipak, uspjeli smo nekako da se vratimo u normalu. Radimo, igramo utakmice, pokušavamo da sve teče normalno, ali neke stvari nikada nećemo moći da zaboravimo", kaže Šešum, čija je povreda lica zahtijevala operaciju.

On je i ranije najavljivao odlazak iz Vesprema, kako bi što lakše izbrisao neke slike iz glave.

"Razmišljam o tome. Kao što sam rekao, ništa više neće biti isto. Ne mogu da se osjećam prijatno i da uživam u svom poslu u gradu gdje sam jedva preživio i doživio pravu traumu. Zbog jakog ugovora nisam siguran koliko je realno da već ovog ljeta napustim Mađarsku, ali i to je moguće. Situacija stvarno nije prijatna"
, dodaje bek.

Za razliku od Šešumovog, Pešićev oporavak sporije teče.

"Pešić se nalazi u Hrvatskoj, gdje redovno obavlja terapiju i oporavlja se od povrede. Baš u njegovom mjestu postoji bolnica koja je specijalizovana za probleme s bubrezima. Trebalo bi da dođe ovih dana u Vesprem na kontrolu, ali se odmah vraća nazad. Čujemo se često, razgovaramo o oporavku, ali ne i psihičkom stanju nas dvojice. Ne razgovaramo ni o onome što se desilo", kaže Srbin, koji je povredu jagodične kosti zadobio kada je pokušao da zaštiti Kozmu od napadača u kafiću.

Žarko pokušava da se koncentriše na rukomet...

"Ne mogu 100 odsto da kažem da ću već za deset dana da se vratim na teren, ali procjene ljekara su da bih za vikend 18. ili 19. aprila mogao da odigram utakmicu. Trebalo bi u subotu uveče da obavim poslednju seriju ljekarskih pregleda i konsultacija, a od ponedjeljka da krenem da radim s ekipom. Već mjesec dana treniram bez ikakvih problema, ali nema potrebe da žurim, procijenićemo šta je najbolje za moje zdravlje".


To znači da bi Šešum uskoro mogao da zauzme i svoje mjesto u reprezentaciji Srbije, na njenom putu kroz kvalifikacije za EP 2010. godine u Austriji.

"Redovno sam se u poslednja dva mjeseca čuo sa selektorom Cvetkovićem i čelnicima srpskog saveza. Gledao sam i utakmice protiv BiH. U ovom momentu je najvažnije da počnem da igram, a onda ću i da se stavim na raspolaganje selektoru. Sigurno je da još neko vrijeme neću biti u najboljoj formi, ali selektor je taj koji odlučuje koga da pozove", kaže Šešum, momak rođen 1986. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC