• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Odličan start Đokovića

Oskar Ernandez pao je za sat i 18 minuta igre - 6:1, 6:2. Sledeći Đokovićev protivnik biće Španac Montanes ili Francuz Liznar.

 MONTE KARLO: Odličan start Đokovića Izvor: MONDO

Novak Đoković počeo je sezonu šljake odličnom igrom i pobjedom nad Špancem Oskarom Ernandezom u drugom kolu ATP Masters turnira u Monte Karlu (nagradni fond 2,75 miliona evra).

Srpski teniser je poslije sat i 18 minuta slavio rezultatom 6:1, 6:2 i u sledećem kolu igraće sa Špancem Albertom Montanesom ili malo poznatim Francuzom Žanom Reneom Liznarom.

Montanesa (36. na svijetu) je ubjedljivo pobijedio prošle godine u Hamburgu, u jedinom međusobnom duelu, dok se sa Liznarom (263) nikada nije sastao.

Iskusni Ernandez, koji je uspješno prebrodio kvalifikacije, a u prvoj rundi iznenadio Francuza Benetoa, ni uz veliku količinu truda nije uspio da ozbiljnije ugrozi favorita. Neizvjesnost je u oba seta trajala samo u uvodnim gemovima.

Novak je iskoristio pet od 14 brejk lopti, a Španac jednu od dvije, i to kada je u prvom setu napravio "ribrejk" i smanjio na 2:1. Ispostavilo se da mu je to bio i poslednji gem do kraja seta, koji je rezultatom 6:1 pripao Đokoviću.

U drugom - slična priča. Ravnopravna igra do 2:2, da bi Novak serijom od četiri osvojena gema završio posao.

Poslije plasmana u finale Mastersa u Majamiju, Đoković je potvrdio da se nalazi u formi, mada će pravi ispit uslijediti vjerovatno tek u četvrtfinalu, kada bi trebalo da se sastane sa Fernandom Verdaskom.

U utorak je dominirao u svim elementima tenisa. U viner udarcima bilo je 22:10, u neiznuđenim greškama 20:28, ubacio je 81 odsto prvih servisa i bio maestralan na mreži. Kada je kretao napred, to je skoro uvijek bio siguran poen, dok je protivnikove izlaske na mrežu kažnjavao preciznim udarcima sa osnovne linije.

Novak je u Monte Karlo doputovao kao treći na ATP listi, ali sa samo 170 bodova više od Endija Mareja. Ukoliko želi da zadrži sadašnji "renking", srpski teniser moraće da igra na najvišem nivou ne samo na ovom turniru, nego do juna i prelaska na travnate terene.

Zašto? Zato što je prošle godine na šljaci bilježio izvanredne rezultate, plasiravši se u polufinale Monte Karla, Hamburga i Rolan Garosa, dok je u Rimu stigao do trofeja. Kako igra u poslednjih nekoliko nedelja, nema razloga da to ne uradi ponovo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC