• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

XXII MARATON: Zagrijte se, trka se približava

U subotu u 10 časova počeće 22. beogradski Banka Intesa maraton, ali i polumaraton i Svjetsko vojno prvenstvo.

 XXII MARATON: Zagrijte se, trka se približava Izvor: MONDO

Petnaest minuta kasnije startaće i "UNICEF Trka zadovoljstva", a gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poželio je svim učesnicima dobrodošlicu.

"Za Beograd je maraton jedan od najvećih događaja, koji se odvija više od 20 godina. Velika je čast da uz, da tako kažem, civilni imamo ove godine i vojni maraton. Beograd je sportski grad i siguran sam da ćemo i sutra biti dobri domaćini", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković istakla je da je maraton za Beograd više od sportskog događaja.

"Maraton ima kulturnu, ekonomsku i turističku dimenziju. Svim takmičarima želim da ostvare najbolje rezultate, a organizatorima da ovaj maraton pamte po rekordima", rekla je Samardžić Marković.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac naglasio je da se prvi put u istoriji dogodilo da se Svjetsko vojno prvenstvo u maratonu održava u Beogradu.

"Bilo je prirodno da ga pridružimo Beogradskom maratonu, kako bi bio interesantniji. Do sada se nikada nije dogodilo da 27 predstavnika stranih vojnih snaga bude ovdje na jednom mjestu", zaključio je Šutanovac.

Predsjednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević kazao je da mu je svake godine sve veća čast da bude dio ovakvog događaja.

"Kada sam ušao u Skupštinu grada na mene su sve te uniforme djelovale impresivno. Nadam se da će i Beogradski maraton djelovati impresivno kada sutra pošaljemo sliku u svijet putem medija", rekao je Đorđević.

Najbolja atletičarka Srbije Olivera Jevtić, koja će trčati polumaraton istakla je da joj je zadovoljstvo što će ponovo učestvovati na Beogradskom maratonu.

"Za Beograd sam vezana emotivno i poslovno. Volim proljeće u Beogradu i da trčim beogradskim bulevarima. Nisam imala odgovarajuće pripreme, ali nadam se da ću iz Beograda stići do Svjetskog prvenstva u Berlinu", rekla je Jevtićeva.

Promoter 22. beogradskog Banka Intesa maratona biće Lase Viren, olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara na Olimpijskim igrama 1972. i 1976. godine.

Očekuje se da će u Trci zadovoljstva učestvovati više od 20.000 rekreativaca, a u maratonu i polumaratonu više od 1.000 atletičara.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC