• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Na Gružu vri, dolazi Partizan!

Ime Partizana uvijek je bilo mamac za hrvatske navijače, a tako je i u Dubrovniku uoči revanš meča četvrtfinala vaterpolo Evrolige.

 VATERPOLO: Na Gružu vri, dolazi Partizan! Izvor: MONDO

Karata za meč Jug - Partizan (sreda, 18.15h) gotovo da više nema. Crno-bijeli u Dubrovnik odlaze sa dva gola viška (11:9), ali i sa namjerom ne da brane tu prednost, već da zabilježe novu pobjedu.

Problem sa nedovoljnim brojem karata nije zaobišao ni igrače, ni sručni štab Juga. Svaki igrač i trener je dobio po četiri ulaznice, a telefoni ne prestaju da im zvone.

"Veliko je interesovanje za utakmicu, svi zovu i pitaju da li ima karata. Zbog toga je bolje da idemo u karantin, Inače, za ovakvu utakmicu ne treba nikakvo posebno paljenje, ulog je velik, protivnik atraktivan, želje su nam iste, mirniji će na kraju pobijediti", izjavio je trener Juga Elvis Fatović, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Fatović, kome je ovo debitantska sezona na klupi Juga, ne ostavlja dilemu šta mu ovaj meč znači.

"Ovo je najveća i najvažnija utakmica", kaže trener Juga i dodaje: "Moramo se spremiti na žestok ritam. Gledajući snimak prve utakmice, vidjeli smo kako su nas u drugoj pa do sredine treće četvrtine udaljili od gola, bili smo bezopasni. Moramo da se odupremo tom stilu igre, držati neke osnovne linije u napadu, tu lepezu, i onda samim time ćemo biti opasniji po gol jer mi u tih šest, sedam minuta prve utakmice nismo stvorili priliku za pogodak".

Fatović ističe da će želja i mirnoća biti presudni u odluci oko ukupnog pobjednika, koji će se na završnom turniru u Rijeci nameriti, najvjerovatnije, na evropskog prvaka, italijanski Pro Reko.

"Utakmica traje 32 minuta. Bio rezultat na početku pozitivan za nas, bili u minusu, ne smijemo da gubimo glavu. Prva utakmica u Beogradu je pokazala kako se sve može okrenuti u dve-tri minute, i mi i Partizan smo nizali serije po dva, tri gola", kaže Fatović.

Jug će biti oslabljen u revanšu, jer najvjerovatnije neće igrati reprezentativac Pavo Marković koji je obnovio povredu ramena. Osim njega, trener Juga duže vrijeme ne može da računa ni na Maru Jokovića.

Osim ovog superderbija, biće interesantno i u Zagrebu gdje će Mladost pokušati da nadoknadi tri gola minusa iz prvog meča protiv Olimpijakosa, za koji igra srpski reprezentativni centar Slobodan Nikić.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Kotoru, gde će komšije Primorac i Jadran revanš krenuti od nule, jer je prvi meč završen 12:12.

Najmanje neizvjesnosti biće u revanš utakmici Pro Reko - Vašaš. Italijanska ekipa dobila je u prvom meču 11:8 i trebalo bi očekivati da Reko (u kojem igra Vanja Udovičić) ovjeri plasman u F4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC