• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Istorijski meč za Srbiju

Ženska teniska reprezentacija Srbije počela je pripreme za duel sa Španijom u Ljeidi, čiji će se pobjednik takmičiti u Svjetskoj grupi Fed kupa.

 FED KUP: Istorijski meč za Srbiju Izvor: MONDO

Selektor Dejan Vraneš u srijedu je prvi put imao na raspolaganju sve igračice, pa je prijepodne radio sa Anom Jovanović i talentovanom Aleksandrom Krunić, a poslije podne su im se priključile i zvijezde srpskog tima, Jelena Janković i Ana Ivanović.

"Zahvaljujem se domaćinu na dobrodošlici i sjajnim uslovima koje su nam obezbijedili. Meč koji slijedi je istorijski. Srbija se prvi put nalazi na korak od plasmana u elitu i učinićemo sve da taj cilj ostvarimo. Sa dve 'Top 10' igračice sigurno je da smo favoriti na papiru, ali i Španija ima veoma kvalitetan tim", rekao je Vraneš.

Jelena i Ana već dve nedjelje su na Iberijskom poluostrvu, gdje su trenirale sa ličnim trenerima, Rikardom Sančezom i Gregom Kardonom.

Selektor Srbije istakao je da je "forma naših igračica u porastu".

"Jelena je osvojila turnir u Marbelji, pobijedila prvu i drugu igračicu Španije u polufinalu i finalu, što nam donosi blagu psihološku prednost. Ana Ivanović je odlično odigrala turnire u Americi, dok je Ana Jovanović pred ulaskom među prvih 200 na svijetu. Iako naše igračice imaju pozitivan skor u susretima sa španskim teniserkama, još jednom napominjem da u meč ulazimo maksimalno ozbiljni i oprezni".

Prva dva singl meča na rasporedu su u subotu, a dva singla i dubl u nedjelju. Žrijeb će biti obavljen u petak, u prelijepom srednjovjekovnom zamku u centru Ljeide.

Dejan Vraneš dodao je da podloga na kojoj će se igrati (šljaka) ne predstavlja ni prednost ni hendikep za bilo koju selekciju.
"U ženskoj ekipi nemate Nadala"

Španske novinare zanimalo je da li Ana Ivanović osjeća pritisak, jer se "od Srbije očekuje pobjeda".

"Naravno da imamo velike šanse da pobijedimo. Postoji mali pritisak, jer nam je ovo prva prilika da se plasiramo u Svjetsku A grupu, ali smo maksimalno motivisani da dobijemo meč. Biće teško, Španija ima jako dobre igračice i domaćin je", odgovorila je Ivanovićeva.

Jelena Janković upitana je da li može da ponovi partije iz Marbelje.

"Dolazim sa puno samopouzdanja, puno sam trenirala na šljaci u posljednje vrijeme, pokušala da uhvatim ritam i da se što bolje spremim za Fed kup. I mi volimo da igramo na šljaci, kompletne smo i cilj nam je da pobijedimo. Vjerujem da ćemo do tog cilja i stići".

Španci nisu propustili priliku da "pecnu" Vraneša i igračice, podsjetivši ih na ubjedljivu pobjedu Dejvis kup tima Španije nad Srbijom, prošlog mjeseca u Benidormu.

"Naravno da želimo da osvetimo muški tim naše zemlje. Na svu sreću, u ženskoj ekipi nemate Rafu Nadala", sa osmijehom je uzvratio Dejan Vraneš.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC