• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Bozoljac ide ka glavnom žrijebu

Čak 128 tenisera u srijedu je startovalo u kvalifikacijama za Rolan Garos, drugi gren slem turnir sezone.

 RG: Bozoljac ide ka glavnom žrijebu Izvor: MONDO

Među njima su se našla i dvojica Srba, od kojih je jedan uspio da prođe u drugo kolo, a drugi se oprostio od snova o plasmanu u glavni žrijeb.

Ilija Bozoljac, koji je imenovan za 21. nosioca kvalifikacionog dijela, pobijedio je rezultatom 6:4, 6:2 nepoznatog francuskog tenisera Žonatana Dasnije de Veižija, 302. na ATP listi.

Za razliku od njega, Boris Pašanski (191) nije bio uspješan u duelu sa Francuzom. Popularni Paša moraće odmah da spakuje kofere, pošto je poražen od 150. na svijetu, Nikolasa Maua - 1:6, 5:7.

Bozoljac, koji je u Pariz stigao kao 132. reket svijeta, u narednoj rundi će se sastati sa veteranom Džozefom Sirijanijem iz Australije (241).

Ako i tu ostvari pobjedu, posljednja prepreka u kvalifikacijama biće mu Italijan Paolo Lorenci (174) ili Španac Danijel Munjoz De la Nava (175). Dakle, bolje je rangiran i od narednog i od dvojice mogućih protivnika, potrebno je "samo" da to potvrdi na terenu!

Nekadašnji član Dejvis kup tima Srbije ove godine je gotovo isključivo nastupao na "čelendžerima", a posljednji put je ušao u glavni žrijeb gren slem turnira na Vimbldonu 2008.

Tada je Bozoljac izbacio trojicu tenisera u kvalifikacijama, zatim i Australijanca Krisa Gučionea u prvom kolu, da bi onda u pet setova izgubio od Francuza Marka Žikela, iako je vodio sa 2:0!

Na prošlogodišnjem Rolan Garosu prošao je dva kola kvalifikacija i onda ispao od Argentinca Eduarda Švanka.

Kvalifikacije teniserki počinju u četvrtak, ali bez srpskih teniserki, pošto osim Jelene Janković i aktuelne šampionke Ane Ivanović Srbija nema igračice koje kvalitetom zaslužuju taj nivo takmičenja.

Žrijeb Otvorenog prvenstva Francuske zakazan je za petak, a turnir počinje već u nedjelju.

Od favorizovanih tenisera, na startu kvalifikacija su ispali Argentinac Giljermo Kanjas, Slovak Karol Bek, Kanađanin Frenk Dančević, Nemac Mihael Berer i Francuz Olivije Pasijons.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC