• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

K1: Pešić brani čast u Egiptu

Svjetski šampion u K1 Dragan Pešić 28. maja u Kairu će učestvovati na Faraon kupu i u "meču za čast“ boriti protiv Egipćanina Anasa Salaha.

 K1: Pešić brani čast u Egiptu Izvor: MONDO

Meč u Egiptu neće biti odbrana svjetske titule, osvojene u decembru, već „meč za čast“ koji je Pešić prema ugovoru sa svjetskom K1 ligom morao odraditi jer je u borbi za titulu svjetskog šampiona savladao egipatskog borca.

Pešić je u decembru prošle godine savladao Haisama Sahama, a ovoga puta protivnik će mu biti Egipćanin Anas Salah, borac koji u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima osam pobjeda i tri poraza.

„Pripremao sam se protekla dva mjeseca u čemu su mi pomogli i prijatelji koji su doputovali zbog toga iz Amerike i potpuno sam fizički spreman. Salah je nešto viši od mene i ima duže ruke pa sam dosta radio na taktici, ali mislim da imam dobre šanse da izađem kao pobjednik“, rekao je za MONDO Pešić.

„Moram da se zahvalim i svojim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku, a to su Tržnica Gradiška, kafe „8-ica“ Banjaluka i moji stari partneri kladionice Mozzart“, dodao je Pešić.

Jedan od rijetkih profesionalnih K1 boraca u BiH, pozvan je i da u Hurgadi 30. maja održi seminar na temu borbe na tlu na čuvenoj borilačkoj akademiji Sobih.

„Velika mi je čast što Sobih akademija želi da ja držim tamo seminar na kojem će učestvovati borci iz čitavog svijeta. To će sigurno biti i moja velika promocija kao borca“, rekao je Pašić.

Meč u Kairu biće odlična uvertira za čuveni Pataja kup koji se krajem avgusta održava na Tajlandu, a Pešić će biti prvi borac iz BiH koji je ikada učestvovao na ovom kupu.

„Pataja kup je pored Lumpin kupa najpoznatiji turnir u tajlandskom boksu na svijetu. Na njemu učestvuju borci iz preko 100 zemalja u borbama po kup sistemu i izuzetno mi je drago što ću se i ja boriti na Tajlandu“, istakao je Pešić.

Pešić je dodao da iako će mu to biti prvo učešće na Pataja kupu ima razloga za optimizam jer će tokom priprema sedam dana boraviti u čuvenom kampu „Red Scorpion“ i pripremati se zajedno sa legendama ovog sporta poput Alekseja Gnjaševa i Rei Sefa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC