• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP U RAFTINGU: Noćni slalom šlag na torti!

Poslednjeg dana Svjetskog prvenstva u raftingu "Banjaluka 2009", po prvi put u istoriji, biće održano noćno takmičenje u disciplini slalom.

 SP U RAFTINGU: Noćni slalom šlag na torti! Izvor: MONDO

Na Vrbasu u kanjonu Tijesno u subotu će biti održane dvije trke slaloma, a kuriozitet je što će ovo biti prva noćna trka na ovom, ali i na svim prethodnim velikim takmičenjima u raftingu.

Slalom staza na Vrbasu je pravljena posebno za ovaj šampionat, osvijetljena je cijelom dužinom i jedna je od najmodernijih u svijetu.

Prva trka je na rasporedu od 17.30 časova, dok je start druge trke predviđen za 20.30 časova.

"Ova trka će biti kruna ovog takmičenja jer večernja atmosfera na rijeci je nezaboravna. Očekujemo žestoku borbu za najsjajnija odličja i zaista je teško prognozirati ko ima najviše šansi za pobjedu. Pozivamo sve građane Banjaluke, a i šire da dođu i dožive ovo", kazao je Ljubinko Spasojević, član PR tima SP u rafingu.

Nakon završetka trke na stadionu u Krupi na Vrbasu biće organizovana svečana ceremonija zatvaranja prvenstva, uz dodjelu medalja najboljim timovima.

U nedelju, poslednjeg dana SP, biće održana promotivna regata od Krupe na Vrbasu do Banjaluke.


U petak su rafteri imali slobodan dan, pa je Vlada Republike Srpske za njih u Administrativnom centru organizovala prijem.

Na 8. SP u raftingu, koje je počelo 17. maja, dosad su održana tri takmičenja, trke sprinta i "hed tu heda" na Vrbasu i spusta koji je ugostila Tara.

Za sada najuspješnija je Velika Britanija koja ima dva zlata, a slijede ih Brazil i Holandija koje imaju po jednu zlatnu i srebrnu medalju.
Japan ima zlato i bronzu, Mađari zlato, a Česi srebro i bronzu. SAD, Slovačka i Čile imaju po srebro, a poredak osvajača medalja zatvaraju Rusija i Kanada, koje imaju po jednu bronzu.

U ukupnom poretku nakon tri trke vode Brazilci sa 590 bodova ispred Mađarske (538) i Rusije (513). BiH je na 21. mjestu (173). Kod žena vodi Holandija (578) ispred Japana (565) i Češke (53). BiH je 12. sa 310 bodova.

(MONDO, foto: Zvanični sajt šampionata)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC