• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Odbraniću trofej u Parizu

Uprkos lošijim partijama u posljednje vrijeme i povredi koljena, Ana Ivanović vjeruje da će odbraniti titulu na Rolan Garosu.

 Ana: Odbraniću trofej u Parizu Izvor: MONDO

Ana Ivanović krenuće od ponedeljka u odbranu titule na Rolan Garosu. Lošiji rezultati u odnosu na prošlu godinu, kao i nedavna povreda koljena, ne zabrinjavaju previše srpsku teniserku.

"Željna sam igre i pobjeda i nadam se da ću uspjeti da u predstojeće dvije nedelje na Rolan Garosu odigram što više mečeva. Prošle godine je bilo dobro, nadam se da će biti i ove", rekla je Ivanovićeva u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti".

Ona je dodala da se nada da će uspjeti da ponovo podigne pobjednički pehar u Parizu.

"Nadam se da ću odbraniti trofej, to mi je cilj. U posljednje vrijeme sam se dosta fokusirala na to da osvajam turnire, ili da dođem bar do finala. I, onda, kad gledaš glavni cilj, zaboraviš one male stvari koje bi trebalo da uradiš, da bi bio u poziciji da stigneš tako daleko. Sada ne želim da napravim istu grešku".

"Ne želim ni da gledam dalje od prvog kola. Nije mi važno protiv koga igram, važnije mi je kako igram", dodala je osma igračica svijeta, koja je u društvu najboljeg tenisera na planeti Rafaela Nadala učestvovala u žrijebu za drugi Gren slem sezone.

Ana je istakla da postoji određena doza pritiska zbog odbrane trofeja, ali da ne brine mnogo zbog toga već samo želi da se skoncentriše na svoju igru.

"Naravno, postoji doza pritiska. Dosta sam o tome razgovarala s porodicom i trenerima. Ali, to je sasvim normalno. Tako sam se osjećala i prošle godine. Želim samo da zaboravim na to i da uživam na terenu", naglasila je srpska teniserka i dodala da je veoma zadovoljna saradnjom sa trenerom Kregom Kardonom, koja je započela polovinom februara.

Ona je dodala da nije opterećena time da bi joj eliminacija prije finala mogla donijeti pad na WTA listi.

"Jednostavno, ne želim da razmišljam o tome. Nebitno je kako odigram ovde. Ništa se neće promijeniti. I dalje sam ista osoba, i dalje isto igram tenis. Isto se takmičim. Ljudi koji vjeruju u mene i dalje su tu i podržavaće me", rekla je Ana i istakla da je u potpunosti zaliječila povredu koljena, koja ju je mučila prethodnih nedelja.

"Povreda je sanirana. Ljekar je sa mnom u Parizu. Svakoga dana prije i poslije treninga radimo tretmane na koljenu da ga održimo sto odsto spremnim".

Ana Ivanović, koja će u prvom kolu odmjeriti snage sa Italijankom Sarom Erani, ističe da joj je cilj da se vrati na prvom mjesto WTA liste.

"Cilj mi je povratak na vrh, ali prvenstveno želim da uživam igrajući tenis. Na putu do trona ima mnogo igračica koje mogu da budu opasne. Toliko ih ima - sestre Vilijams, Dinara Safina, Jelena Janković, Elena Dementijeva... Sve dobro igraju u ovom trenutku. Nikad se ne zna. Važno je samo da se fokusiram na svoju igru", naglasila je Ana Ivanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC