• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Baton već pobijedio? Pobuna na jahti

Pol-pozicija na VN Monaka je "pola" pobjede, ali najveća pobjeda možda je ostvarena tokom zakuske na jahti Flavija Brijatorea.

 F1: Baton već pobijedio? Pobuna na jahti Izvor: MONDO

Trka za Veliku nagradu Monaka, osim što je najglamuroznija u kalendaru, ne donosi ni bod više u odnosu na druge, ali je zato trijumf na zvaničnom treningu za Veliku nagradu Monaka najvažniji rezultat u borbi za pol-poziciju u sezoni.

Zašto?

Uske ulice Monte Karla čine da je najčešće pobjednik trke, onaj ko uspije da prvi prođe kroz prvu krivinu na stazi... Na dramatičnom treningu u subotu popodne, na kojem je šampion svijeta Luis Hamilton završio u ogradi, u poslednjim sekundama lider šampionata Dženson Baton iz Bron GP-a postigao je bolje vrijeme od eks-šampiona Kimija Raikonena iz Ferarija.

Britanac je veselio kao da je trijumfovao na trci, koja će tek da bude vožena u nedelju u 14 časova, a "samo" je došao do četvrte pol-pozicije na šest treninga ove sezone.

"Mislim da Dženson (Baton) poprima naviku da najbolje ostavlja za kraj. Ušao je u taj poslednji krug na treningu znajući da mu je potrebna perfektna vožnja i izvezao je perfektan krug", pohvalio je lidera šampionata vlasnik najmlađeg tima u karavanu, Ros Bron.

Baton, nezvanično ima goriva u bolidu za 20 krugova trke i to samo dokazuje superiornost njegovog bolida u odnosu na konkurenciju, jer, takođe nezvanično, Ferari nije toliko natankovao Raikonena, pa je njegovo vrijeme zabilježeno sa znatno lakšim bolidom.

Šesnaest pozicija iza Batona startovaće aktuelni šampion Hamilton. On je napravio grešku u prvoj trening sekciji i odvalio zadnji lijevi točak o zaštitnu ogradu.

"Nemam pojma o čemu sam mislio u tom trenutku. Prebrzo sam ušao u krivinu, kasno sam kočio i napravio grešku. Ali, takve stvari se dešavaju. Ovo je bio loš dan za mene, najviše i zbog toga što je auto bio sjajno podešen, a to pokazuje i plasman mog kolege Heikija Kovalainena. Bez obzira na sve, ostaviću srce u nedelju na stazi, jer samo tako znam da vozim", najavio je lov bodove Hamilton, iako će početi trku sa 16. pozicije.

"Izvinjavam se timu što sam upropastio njihov trud, ali Heiki je i dalje u vrhu".

Koliko je zanimljivo na pisti, toliko je zanimljivo i na jahtama parkiranim u marini... Na onoj čiji je vlasnik prvi čovjek Renoovog F1 tima, Flavio Brijatore, u subotu je prvo održan tročasovni sastanak čelnika timova okupljenih u udruženje FOTA, a potom je pozvan i prvi čovjek FIA Maks Mozli, uz neizbježnog vlasnika komercijalnih prava nad Formulom 1, Bernija Eklstona.

FOTA je Mozliju i Eklstonu poručila da se NIJEDAN od timova koji učestvuju ove sezone, neće akreditovati za narednu ukoliko ne budu promijenjena pravila, a ono koje najviše bode oči bogatijima je uveden limit u budžetima na 40 miliona funti.

"Nadam se da ćemo se dogovoriti", kratko je prokomentarisao Mozli, koji je znatno promijenio ton u glasu od kada su ostali timovi stali uz pobunjeni Ferari.

Skuderija je prva digla glas protiv ideje FIA da limitira budžete timovima, čak je trajao i sudski proces koji je Ferari izgubio, ali sada, kada su se svi timovi složili oko bojkota, Mozli više ne poručuje:

"Formula 1 može i bez Ferarija".

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC