• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVJETSKI KUP: Došli, vidjeli i osvojili

Reprezentacija Srbije u sastavu Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić osvojila je titulu Svjetskog kupa u Diseldorfu.

 SVJETSKI KUP: Došli, vidjeli i osvojili  Izvor: MONDO

I to na svom prvom učešću...

Srpski tim je u finalu 32. izdanja ovog nesvakidašnjeg ATP turnira savladao reprezentaciju domaćina, četvorostrukog šampiona Njemačku, rezultatom 2:1.

Prvi bod Srbiji donio je Viktor Troicki, koji je nadigrao Rajnera Šitlera sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6, dok je završni udarac domaćinima zadao Janko Tipsarević.

Treći reket Srbije je ubjedljivo bio bolji od Filipa Kolšrajbera - 6:2, 6:4.


Na kraju, u revijalnom susretu dublova, kada se ishod finala već znao, Nijemci Nikolas Kifer i Miša Zverev nanijeli su prvi poraz srpskom paru na ovom turniru, Nenadu Zimonjiću i Viktoru Troickom - 7:5, 4:6, a onda 10:7 u "super" taj-brejku.

"Ovo je bila sjajna prilika da predstavljamo našu zemlju, koja ovde učestvuje prvi put. Moj tim i ja smo odradili odličan posao ove nedelje i ponosan sam na vas, momci", rekao je Zimonjić prilikom dodjele pehara, koji je jednom, 1990. godine, bio u rukama tenisera Jugoslavije, Gorana Prpića, Gorana Ivaniševića i Slobodana Živojinovića.

Oni su tada u finalu savladali selekciju SAD.

Iako se očekivalo da će Nijemci, uz podršku sa tribina, biti težak protivnik srpskom  timu u finalu, selekcija Srbije prikazala je fantastičnu igru u subotu i zasluženo slavila.

Tipsarević je, poslije vođstva Srbije, odlično odigrao u drugom meču protiv Kolšrajbera, 35. igrača sa ATP liste. Janko je snažno servirao, što mu je donijelo dodatno samopouzdanje i već na startu nametnuo je svoju igru.

Mnogo bolja igra omogućila mu je da rano povede sa 2:1, a onda je nanizao još tri gema i praktično riješio prvi set. Kolšrajber je do kraja uspio da dobije samo još jedan gem na svoj servis.


Nijemac je u nastavku pokušao nešto da promijeni u svojoj igri, ali, uprkos velikoj podršci sa tribina, nije uspio da pronađe pravo rešenje za izuzetno motivisanog Tipsarevića.

Srpski igrač nastavio je i u drugom setu sa "projektilima" sa osnovne linije, što mu je opet omogućilo rani brejk, nakon čega je sigurno očuvao vođstvo i donio konačan trijumf Srbiji.

Selekciji Srbije pripašće nagrada od 244.000 evra, dok će Nijemci morati da se zadovolje sa 158.000 evra.

Teniseri Srbije su finale izborili sa tri pobjede u grupi, 2:1 protiv Argentine (poraz Tipsarevića, pobjede Troickog i dubla), 3:0 protiv Rusije i 2:1 protiv Italije (poraz Troickog, pobjede Tipsarevića i dubla).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC