• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP U RAFTINGU: Trijumfi Japanaca i Kanađanki!

Muška selekcija Japana odbranila je titulu u slalomu na SP u raftingu "Banjaluka 2009", dok su u konkurenciji žena najbolje bile Kanađanke!

 SP U RAFTINGU: Trijumfi Japanaca i Kanađanki! Izvor: MONDO

Na Vrbasu u kanjonu Tijesno u subotu uveče održane su po dvije trke u ženskoj i muškoj konkurenciji, a prema zvaničnim rezultatima, najviše razloga za slavlje imaju rafteri iz Japana i djevojke iz Kanade, koje su osvojile zlatne medalje.

Nijemci i Slovakinje osvojili su srebra na prvoj noćnoj trci u istoriji ovog sporta, dok su treća mjesta pripala selekcijama Češke u obe konkurencije.

Reprezentacija BiH, domaćin osmog šampionata planete, koji je prema ocjenama učesnika bio ubjedljivo najbolji u svim segmentima, osvojila je 12. mjesto u konkurenciji djevojaka. Banjalučki rafting klub Kanjon predstabvljao je BiH u konkurenciji žena, dok su plasman pokvarili momci iz RK Bihać, pošto su osvojili 19. mjesto, odnosno četiri stepenice niže u odnosu na prije dvije godine.

Srbija je u muškoj, osvojila 27. a u ženskoj konkurenciji 14. mjesto.

Nakon takmičenja u četiri discipline, Brazilci su odbranili titulu ekipnog prvaka svijeta, dok je u ženskoj konkurenciji to bila reprezentacija Kanade.


Slalom staza na Vrbasu je pravljena posebno za ovo prvenstvo, osvijetljena je cijelom dužinom i jedna je od najmodernijih u svijetu.

Nakon završetka trke na stadionu u Krupi na Vrbasu organizovana je svečana ceremonija zatvaranja prvenstva, uz dodjelu medalja najboljim timovima.

U nedelju, poslednjeg dana SP, biće održana promotivna regata od Krupe na Vrbasu do Banjaluke.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC