• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srce Primorca veće od mora

Da za sport ima nade i da nije potpuno pretvoren u biznis pokazuje i senzacionalni trijumf vaterpolista Primorca u ovogodišnjoj Evroligi.

 VATERPOLO: Srce Primorca veće od mora Izvor: MONDO

Protiv klupskog vaterpolo "drim-tima", protiv apsolutnog favorita i najdominantnije eklipe u evropskom vaterpolu poslednjih godina, italijanskog Pro Reka, klub iz Kotora odigrao je srcem, ali i glavom i zasluženo osvojio titulu prvaka Evrope, prvu u svojoj istoriji.

Ruku na srce, Primorac je protiv sebe imao i sudije. Nisu imali iste aršine prilikom dosađivanja isključenja, a posebno je upalo u oči to što je Pro Reku priznat prvi gol kada je lopta prešla zamišljenu crtu, a ista takva situacija na drugoj strani bila je presuđena na štetu Primorca.

A trener Pro Reka Pino Porcio nasmijao je sve kraj malih ekrana kada je sudijama pred kraj meča gestikulirao da su dobili pare da sude protiv njegove ekipe!

Uspjeh Primorca je još veći kada se uzme u obzir šta se sve ekipi iz Kotora događalo ove sezone. Najprije sukob uprave i reprezentativca Mlađana Janovića, koji je završen suspenzijom i odlaskom Janovića iz kluba.

Finansijski problemi nisu mimoišli ni Primorac, pa cio tim ne prima redovno platu. Na završni turnir Evrolige u Rijeku krenuli su trošnim autobus koji se pokvario kod Kamenara, pa su igrači iz svog džepa platitli taksi da bi učestvovali u završnici najvažnijeg klupskog evropskog takmičenja.

Predvođen mladim stručnjakom Rankom Perovićem "Čaprom", koji je imao veliku pomoć od vaterpolo lisca Emila Nikolića, tim iz Kotora to zaista i jeste bio u najvažnijem dijelu takmičenja. Perović je pokazao da je rođeni pobjednik - donio je u Kotor dvije titule prvaka Crne Gore, a sada i evropsku krunu.

Primorac je na putu do Rijeke najprije u četvrtifnalu izbacio "vječitog rivala" Jadran iz Herceg Novog. Doduše, Jadran mu se kasnije osvetio otevši mu titulu prvaka Crne Gore.

Primorac je potom došao na Fajnal-for u Rijeku kao najveći autsajder.

Ali, mnogi su se u subotu uveče ugrizli za jezik kada su shvatili da su unaprijed otpisali ekipu koja je sve vrijeme bila u igri za titulu prvaka Jadranske lige (poslije Evrolige, svakako najjače klupsko takmičenje u Evropi), koja je eliminisala Jadran i koja u svojim redovima ima dvojicu fenomenalnih mađarskih asova Gergelji Kiša i Adama Štajnmeca, nekolicinu crnogorskih reprezentativaca, sjajnog golmana Zdravka Radića...

Ključ pobjede Primorca bio je u timskoj igri i atmosferi. To su potvrdile i riječi Mađara Kiša poslije meča: "Igrao sam za devet klubova, ali ovo je najbolja ekipa za koju sam igrao! Ovo je nevjerovatno".

U Crnoj Gori se slavi nova vaterpolo titula. Jedan navijač Primorca duhovito je na jednom forumu prokomentarisao uspjeh svog tima: "Slavi cijela Crna Gora, osim vjerovatno Novljana".

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC