• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Od Jelene, samo tri gema...

Tri gema osvojila je Slovakinja Magdalena Ribarikova u meču protiv pete igračice svijeta Jelene Janković.

 RG: Od Jelene, samo tri gema...  Izvor: MONDO

Beograđanka je poslije sat i 22 minuta na Stadionu Suzan Leglen izborila treće kolo Rolan Garosa - 2:0 (6:1, 6:2).

Tamo će se prošlogodišnja polufinalistkinja sastati sa boljom iz meča Jarmila Grot (73. WTA, Australija) - Marijana Duke Marino (124. WTA, Kolumbija).

Protiv Marino, Džej-Džej nikada nije igrala, a Grot je pobijeđivala tri puta u toliko mečeva, još iz vremena kada je 22-godišnja teniserka bila neudata, prezivala se Gajdosova i imala slovačko državljanstvo.

U duelu sa Ribarikovom, Jelena je bila dominantan igrač na teneru. Vodila je igru, nije često griješila i uspijevala je da razvija poene po svojoj zamisli.

Samo jednom, u prvom gemu drugog seta, Slovakinja je uspjela da oduzme Jeleni servis, ali ga je Srpkinja brzo povratila, povela sa 4:2, a potom i 6:2, iskoristivši drugu meč loptu na servis protivnice.

Jelena je u na cijelom meču imala samo sedam neiznuđenih grešaka, a ako nešto nije funkcionisalo to je bila igra blizu mreže, gdje je osvojila svega šest poena iz 16 pokušaja.

U prvom kolu, prije dva dana, Jelena je pobijedila Čehinju Petru Cetkovsku takođe u dva seta, ali joj je prepustila pet gemova. Srpska teniserka, za sada, dobro gura na drugom gren slemu sezone, ali prava iskušenja tek bi trebalo da uslijede.

Prvi susret sa nekom od nosioca mogao bi da uslijedi posle trećeg kola, u osmini finala, kada bi kostur mogao da ukrsti Jelenu sa (10) Karolinom Voznijacki iz Danske ili (21) Aliz Korne iz Francuske. Potom, u četvrtfinalu, put bi mogao da je navede na četvrtog nosioca, Ruskinju Elenu Dementijevu.

U treće kolo singla, u srijedu, plasirali su se (8) Ana Ivanović i Janko Tipsarević, dok će (4) Novak Đoković i Viktor Troicki duele drugog kola igrati kasnije u četvrtak.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC